Journalist fik case serveret da svindler ringede

Tre gange på få dage blev Frederiksborgs Amts Avis udsat for forsøg på phonephishing. Journalist Katrine Wied kendte svindlen fra sin egen dækning og brugte opkaldene til nye cases

Tre gange på få dage blev Frederiksborgs Amts Avis udsat for forsøg på phonephishing. Journalist Katrine Wied kendte svindlen fra sin egen dækning og brugte opkaldene til nye casesEt forsøg på at lokke penge ud af et intetanende offer endte i stedet med, at journalist Katrine Wied fik sin afsløring serveret, da en svindler ringede til Frederiksborg Amts Avis.

Avisen blev udsat for såkaldt phonephishing. Svindleren ringede og sagde, at der var kommet farlige filer på avisens computere.

Forsøget på svindel blev allerede ved første opkald fanget af journalist Katrine Wied, der for få måneder siden selv har skrevet om phishingsvindlen:

»Nu havde jeg sat mig ind i, hvordan det foregik, så derfor skyndte jeg mig at kaste mig over tasterne, da der var en, der troede, hun kunne gøre det ved mig – det kunne hun så ikke,« siger Katrine Wied til journalisten.dk.

For at tricket skal lykkes, skal offeret logge ind på ind særlig hjemmeside, så svindlerne kan lægge et ondsindet program på computeren:

»Bagefter vil de have mig til at betale dem, så de kan lave computeren ved at fjerne programmet igen, og så trylle-rylle-rolle er jeg blevet femhundrede dollar fattigere. Det er jo en udmærket forretningsmodel, ud over at den er temmelig ulovlig i Danmark,« siger Katrine Wied.

Frem for at lade sig snyde tog Katrine Wied bedrageriforsøgene som en mulighed for friske cases:

»Jeg går først med på legen, indtil jeg på et tidspunkt præsenterer mig som journalist. Da jeg gør det, bliver ham i den anden ende helt forlegen, men han holder fast i sin historie helt frem til, at jeg siger, at politiet er interesseret i hans slags. Så bliver det alligevel for festligt, og så lægger han på,« siger hun om phishingforsøg nummer to.

Phishingforsøgene har indtil videre givet Katrine Wied stof til to artikler i Frederiksborg Amts Avis.

1 Kommentar

Luci Smith
8. OKTOBER 2012
Re: Journalist fik case serveret da svindler ringede
Er blevet ringet op af de indiske svindlere, der sagde mit navn og om det var mig, som de havde i røret. Jeg spurgte, "Is this a SCAM? If this is a SCAM, I will report you to the POLICE"- og inden jeg kunne sige mere, havde de lagt røret og har ikke ringet tilbage.