Journalist fik bank for at undersøge valgfusk

En engelsk journalist er blevet overfaldet af seks-otte mænd for at grave i en mistænkelig sag om valgsvindel i Londons forstæder - han fik blandt andet bank med en trafikkegle.

En engelsk journalist er blevet overfaldet af seks-otte mænd for at grave i en mistænkelig sag om valgsvindel i Londons forstæder – han fik blandt andet bank med en trafikkegle.

»Må vi se din notesblok?« spurgte en ung mand journalisten Jerome Taylor midt på gaden i Bow, en forstad til London.

Det afviste Jerome Taylor, der arbejder for avisen The Independent. Og så fik han en knytnæve lige i ansigtet.

Årsagen er, at Jerome Taylor var i gang med at grave i omfattende valgfusk i Londons ghettoområder. Blandt andet i Bow har der været mistænkelige sager, hvor uforholdsmæssigt mange voksne beboere angiveligt skulle bo i samme husstand, og dermed kunne brevstemme.

Taylor var i Bow for at undersøge en bestemt kandidat, der var mistænkt for at være involveret i valgsvindel for at fremme sine egne chancer. Det var foran kandidatens hus, at de to unge mænd overfaldt Jerome Taylor.

»Jeg prøvede at beskytte mig, men en ny flok angribere – jeg tror, de var mellem fire og seks – sluttede sig til. Da de slog mig i jorden, hentede en af dem en trafikkegle, som han igen og igen slog ned i mit baghoved,« skrev Jerome Taylor i en artikel i Independent efter overfaldet i tirsdags – altså to dage før valget.

Efter omtrent et minuts tid begyndte en borger at dytte insisterende med et bilhorn, en kvinde skreg, og en mand kom ud af en dør og råbte af overfaldsmændene, imens han gik hen til journalisten og prøvede at beskytte ham. Først da løb de unge mænd væk.

Bow er et område af London, der er berygtet for megen grov kriminalitet.

Se et billede af Jerome Taylor umiddelbart efter overfaldet her.

0 Kommentarer