Journalist fængslet for injurier

Den montenegrinske journalist, Petar Komnenic, har fået fire måneders fængsel for at skrive - angiveligt - landsskadende artikler. Europa-Kommissionen følger sagen.

Den montenegrinske journalist, Petar Komnenic, har fået fire måneders fængsel for at skrive – angiveligt – landsskadende artikler. Europa-Kommissionen følger sagen.Journalisten Petar Komnenic, der arbejder som redaktør på den montenegrinske tv-station TV Vijesti og som stringer for Reuters, er blevet idømt fire måneders fængsel for injurier.

Det skriver Reuters.

Sagen stammer tilbage fra 2007, hvor Komnenic skrev, at Montenegros regering foretog ulovlig overvågning af en række af landets dommere.

Journalisten blev i februar 2011 pålagt enten at betale en bøde på 3.000 Euro eller tage fire måneder i skyggen. Komnenic valgte at appellere. I første omgang betød appellen, at fængslet blev skiftet ud med samfundstjeneste, men med gårsdagens dom skal journalisten alligevel i fængsel.

Europa-Kommissionen er kritiske over for dommen.
»Europa-Kommissionen vil ikke acceptere, at ytringsfriheden bliver knægtet i nogle af de lande, der ønsker optagelse i EU,« siger Peter Stano, der er talsmand for EU-kommissæren Stefan Fuele.

Komnenic's advokat, Veselin Radulovic, forklarer, at Petar Komnenic kan også bede Montenegros præsident Filip Vujanovic om benådning.

»Men han vil ikke, og jeg har fuld forståelse for hans motiver. Han er journalist, og han udførte sit job i offentlighedens interesse,« siger Radulovic ifølge Reuters.

Montenegro har gennem de sidste år afkriminaliseret injurier som et led i landets bestræbelser på at blive en del af EU.

0 Kommentarer