Journalist dømt for at krænke drabsmand

Journalist fra JydskeVestkysten er idømt dagbøder for at krænke drabsdømt mands privatliv ved at tage billeder inde fra den båd, hvor drabet blev begået

Journalist fra JydskeVestkysten er idømt dagbøder for at krænke drabsdømt mands privatliv ved at tage billeder inde fra den båd, hvor drabet blev begået

Det var strafbart, da en journalist skaffede sig adgang til en drabsmands båd og tog billeder af den.

Det har retten i Sønderborg for få timer siden afgjort i en dom mod journalisten.

Dommer Peter Hageman Christensen afgjorde, at journalisten skal betale 10 dagbøder af 400 kroner – eller alternativt otte dage i fængsel – for at have overtrådt straffelovens §264.

»Det tager vi til efterretning«, siger redaktør Peter Orry fra JydskeVestkysten til journalisten.dk.

Journalisten fra JydskeVestkysten blev dømt for at krænke John Knudsens privatliv ved at klatre op i drabsmandens båd, der stod opmagasineret i en lagerhal. Her tog journalisten billeder, der blev bragt på avisens hjemmeside den 23. september 2010 og i avisen dagen efter.

John Knudsen blev i september 2010 dømt for at have dræbt Kirsten Bay Andersen ombord på den båd, JydskeVestkysten bragte billeder fra.

»Vi respekterer selvfølgelig rettens afgørelse, men jeg er alligevel en lille bitte smule overrasket over dommen. Der er ingen tvivl om, at han gik ombord på båden og der er ingen tvivl om, at han tog billederne, dem har vi trods alt selv offentliggjort. Men vi mente, at det havde en klar berettigelse.«

»Vi havde den forhåbning, at retten ville anerkende, at der var tale om en sag med enorm, offentlig bevågenhed.«

Redaktør Peter Orry understreger, at avisen ikke fremlagde noget der afveg, fra hvad der allerede var fremlagt i forbindelse med de offentlige retsmøder i retssagen mod John Knudsen.

Dommen får ingen konsekvenser for journalisten, forsikrer redaktør Peter Orry:

»Vi har støttet ham hele vejen.«

»I og med, at vi er dømt i en straffesag, så må jeg tilføje, at vi vil da nok tænke os en ekstra gang, hvis vi skulle komme til at stå i en lignende situation. Men den sag var så spektakulær, at det er noget man nok kun oplever en enkelt gang i sin journalistiske karriere.«

Oprindeligt var redaktør Peter Orry også sigtet i sagen, men den sigtelse blev frafaldet, da han ikke selv så billederne eller vidste, at de var på vej, før han så dem i avisen dagen efter.

4 Kommentarer

Allan Andersen
6. SEPTEMBER 2012
Re: Journalist dømt for at krænke drabsmand

@ Villy:

Hvorfra får du dog den ide, at billederne af, og inde i morderens båd skulle krænke ofrets mand ?

I så fald at det skulle blive kotyme, så ville det blive meget svært at lave billeder på feks. Utøya, alverdens skinne anlæg, skov osv osv hvor der har fundet kriminelle handlinger sted.

Villy Poulsen
6. SEPTEMBER 2012
Re: Journalist dømt for at krænke drabsmand
Er der ikke også tale om at krænke den dræbtes mand?
Øjvind Hesselager
5. SEPTEMBER 2012
Re: Journalist dømt for at krænke drabsmand
Tak. Hermed rettet. Mvh
Andreas Bay-Larsen
5. SEPTEMBER 2012
Re: Journalist dømt for at krænke drabsmand
En detalje: John Knudsen blev dømt i september 2010. Han blev anholdt i november 2009.