Journalist bag Vilhelmsen-interview er SF’er

Den journalist, der interviewede Annette Vilhelmsen til Kjerteminde Avis, beklager den krise, artiklen har bragt partiformanden i. Han er selv SF'er og tidligere formand i samme lokalforening

SF’s formand Annette Vilhelmsen er kommet kraftigt i modvind efter kontroversielle udtalelser i et interview. Selve interviewet var lidt af et scoop for Kjerteminde Avis, der kom på Danmarkskortet og blev citeret vidt og bredt.

Men nu beklager journalisten bag interviewet, at Annette Vilhelmsen fik så hård en medfart. Han er selv medlem af SF og aktiv i samme lokalkreds som formanden. Han er også tidligere lokalformand, skriver Jyllands-Posten.

"Det var på ingen måde min intention at skade Annette. Jeg er ked af, at interviewet har bragt hende i den varme stol," siger journalisten Kim Jørstad til Jyllands-Posten.

Han understreger, at det ikke var planen at lave et kritisk interview. Det skulle snarere være historien om hverdagen som SF-formand og minister. Men Annette Vilhelmsen udtaler sig også om politik, og i interviewet siger hun blandt andet, at borgerlige støtter i erhvervslivet bevidst modarbejder regeringens politik. Det har bragt hende i modvind.

Kim Jørstad erkender, at det virker underligt, at han som erklæret SF’er laver interview med sin egen partiformand og partikammerat fra kredsen. Men han henviser til, at redaktionen er meget lille.

"Så der er nogle praktiske ting, som gør sig gældende. Vi er ikke så mange om at lave arbejdet," siger han til Jyllands-Posten.

2 Kommentarer

Jan August Hillers
20. JANUAR 2013
Det mest utrolige er, alle
Det mest utrolige er, alle kaster sig ræbende og frådende over hende, selv om hun sagde noget, der virker oplagt korrekt. Politikere må tilsyneladende gerne sige "sandheden" om/til arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere og indvandrere, men erhvervslivet må ikke kritiseres - og slet ikke af en erhvervsminister.
Stig Jonstrup Pedersen
18. JANUAR 2013
Nu må DJ på banen. Særligt i
Nu må DJ på banen. Særligt i disse tider, hvor hvert enkelt medlems etik - eller mangel på samme - er et højt prioriteret indsatsområde for forbundet....