Journalist anholdt under landskampen

Der var ingen tvivl om, at hun var journalist. Hun bar sit pressekort tydeligt. Alligevel blev Affra I. Khallash anholdt under demonstrationerne ved landskampen mellem Danmark og Israel

I forbindelse med landskampen mellem Danmark og Israel i april kom det til sammenstød mellem politi og demonstranter i og omkring Fælledparken. En af de anholdte var journalisten Affra I. Khallash. Hun beskylder nu politiet for diskrimination.

"Jeg løb efter nogle af de unge demonstranter, som blev jagtet af politiet. Måske troede politiet, at jeg på grund af mit udseende var en af dem," fortæller Affra I. Khallash om anholdelsen.

Hun er ansat som journalist på tv-stationen A TV, der med Khallashs ord er brobygger mellem danskere og indvandrere. Udsendelserne bliver sendt på Kanal København, og Affra I. Khallash var sammen med sin fotograf mødt op på Østerbro for at dække demonstrationen.

Efter anholdelsen har hun henvendt sig til Journalistforbundet for at få dem til at gå ind i sagen. Forbundet undersøger blandt andet grundlaget for anholdelsen, fordi det er meget usædvanligt, at journalister bliver anholdt.

"Som en del af undersøgelsen vil vi vurdere, om der er tale om en usaglig forskelsbehandling, fordi Affra I. Khallash har en anden etnisk baggrund end dansk. Spørgsmålet er, om en lyshåret journalist også var blevet anholdt?," siger Tyge Trier, der er advokat for Journalistforbundet i sagen.

Politiet benægter ikke, at Khallash fungerede som journalist ved demonstrationen, og at hun tydeligt bar pressekort. Derfor kan sagen vise sig at være interessant for alle forbundets medlemmer.

"Hvis det viser sig, at politiets handlemåde er et uberettiget indgreb i presse- og ytringsfriheden, så er sagen principiel og har relevans for alle vores medlemmer," siger Anne Louise Schelin, jurist og direktør i Journalistforbundet.
Affra I. Khallash blev tilbageholdt i lidt over seks timer. Hun bad flere gange om at få lov til at ringe hjem til sine børn. Først en halv time før afhøringen fik hun adgang til en telefon. Selve afhøringen tog ti minutter.

 

0 Kommentarer