Jørn Mikkelsen: “En taktisk og praktisk fejl”

Jyllands-Postens chefredaktør erkender nu,  at der blev begået fejl i artikel om Naser Khaders burkaforslag. Det afviste han ellers til Journalisten for bare en uge siden. Nu er tonen en anden.

Jyllands-Postens chefredaktør erkender nu,  at der blev begået fejl i artikel om Naser Khaders burkaforslag. Det afviste han ellers til Journalisten for bare en uge siden. Nu er tonen en anden.

"Det var en taktisk og praktisk fejl, der blev begået en søndag eftermiddag, hvor der var svært at få fat på folk. Vi skulle have ringet tilbage direkte til Naser Khader."
Det sagde chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen søndag aften på TV 2 News, hvor han var gæst i programmet Presselogen sammen med redaktørkollegerne Tøger Seidenfaden, Poul Madsen og Lisbeth Knudsen.
Det er første gang, Jørn Mikkelsen erkender, at avisen begik fejl i forløbet.

Jørn Mikkelsen sagde i går, at forslaget fra Khader havde en karakter, så det var naturligt at tjekke udtalelsernes rigtighed.
"Citatet kaldte på en opfølgning," sagde han, mens Berlingske Tidendens Lisbeth Knudsen prøvede at undertrykke et stille grin.
Jørn Mikkelsen sagde, at man kunne kalde det "en slags autorisering af et citat".

Lisbeth Knudsen, Tøger Seidenfaden og Poul Madsen var enige om, at Jyllands-Posten skulle have fortalt avisens læsere om forløbet fra Khaders første udtalelse til det andet og mere moderate standpunkt.

Poul Madsen mente, at Jørn Mikkelsen og Jyllands-Posten skader hele mediebranchen, fordi historien giver indtryk af, at kilder kan rette i citater, uden at læserne får kendskab til det.
"Du er med til at sløre måden, vi arbejder på i pressen, og du skader vores troværdighed, når den på toppen af bjerget kan få rettet ting, han ikke har sagt godt nok," mente Poul Madsen.

Jørn Mikkelsen erkendte, at det mest korrekte ville have været at fortælle forløbshistorien i avisen dagen efter. Han afviste blankt, at der lå politiske motiver bag Jyllands-Postens beslutning.

Tillidsrepræsentant for journalisterne på Jyllands-Posten, Jørgen Rye, kaldte fredag sagen for »uheldig redaktionsledelse«.

Se indslaget her (web-tv)
(Klik til højre på "Var det i orden at Politiken udgav Jæger-bogen". Debatten om burkaforslaget begynder efter cirka 44 minutter).

0 Kommentarer