Jobplan rammer deltidsledige hårdt

UDTALELSE. Visuelt Forums 8. ordinære generalforsamling søndag den 9. marts vedtog følgende.

UDTALELSE. Visuelt Forums 8. ordinære generalforsamling søndag den 9. marts vedtog følgende.

I forbindelse med den kommende finanslov er der indgået en aftale om jobplan, der blandt andet indeholder en stramning af reglerne for modtagelse af supplerende dagpenge.

Hvor man i dag kan modtage supplerende dagpenge i 52 uger inden for 70 uger, vil man fremover kun kunne modtage supplerende dagpenge i 30 uger inden for 104 uger.

Stramningen vil ramme mange af Visuelt Forums medlemmer – nemlig de freelancere, der har behov for dagpenge i perioder med få opgaver, samt de deltidsansatte, der ikke har mulighed for at opnå fuldtidsansættelse.

Muligheden for at supplere en freelance-indtægt med supplerende dagpenge betyder også, at ledige har mulighed for at beholde kontakten med faget ved at løse nogle freelanceopgaver, indtil en fast ansættelse bliver en realitet igen.

Ledigheden inden for Visuelt Forums område er den laveste i mange år, hvilket heldigvis betyder, at færre har behov for at gøre brug af de supplerende dagpenge, men hvis ledigheden stiger igen, og loven ikke bringes tilbage til de regler, der gælder i dag, vil det få nogle konsekvenser:

– Nogle vil blive tvunget over i fuldtidsledighed uden mulighed for at holde kontakten med faget.

– Andre vil opleve en markant indtægtsnedgang uden hverken at kunne supplere indtægten med supplerende dagpenge eller at kunne tage jobs inden for andre fagområder, som mange gør i dag.

Regeringen ønsker et fleksibelt arbejdsmarked, men de nye regler vil netop begrænse denne fleksibilitet.

Visuelt Forums generalforsamling udtrykker derfor sin utilfredshed med stramningen af reglerne for modtagelse af supplerende dagpenge.  /

 

Karen Hedegaard, formand for Visuelt Forum, på vegne af Visuelt Forum

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right