Jobindex køber Computerworld

Firmaet bag jobsøgningssiden Jobindex.dk har i dag købt IDG Danmark, som rummer it-medierne Computerworld, ComOn, PC World og Channelworld. Samtidig er der blevet fyret 11 medarbejdere herunder tre journalister

Der er i dag blevet offentliggjort store omvæltninger hos IDG Danmark. It-mediehuset er blevet købt af Jobindex, hvis hovedvirksomhed er jobsøgningsdatabasen jobindex.dk. Men det giver god mening med et mediehus, forklarer direktør for Jobindex Kaare Danielsen i en pressemeddelelse:

”Der er ikke noget nyt i, at jobannoncer finansierer nyhederne, men det er nyt, at et jobsite køber et nyhedssite, og det er vist første gang, at et nyhedsmedie, en jobdatabase og et rekrutteringsfirma supplerer hinanden på den måde. Sammen kan vi skabe et fagligt netværk af it-folk, der kombinerer nyheder, diskussioner og indhold, leveret af brugerne, og samtidig giver brugerne indgang til en masse job- og karrieremuligheder,” står der i pressemeddelelsen.

Samtidig er der varslet 11 fyringer i virksomheden, hvoraf tre ifølge Mediawatch er redaktionelle. Fyringerne kommer ifølge Mediawatch som resultat af manglende annonceindtjening i årets første måneder. Samtidig fik Computerworld et underskud på 8,5 millioner kroner i 2012.

It-mediernes nye direktør, Kaare Danielsen, forsikrer i pressemeddelelsen, at der ikke bliver pillet ved mediernes uafhængighed:

”Det (er red.) kun holdbart på den lange bane, hvis de redaktionelle medier fortsat leverer uafhængige og kritiske nyheder med en skarp profil. Derfor bliver der ikke lavet om på strukturen i Computerworld og de underliggende medier, der føres videre som uafhængige medier i et særskilt selskab under Jobindex,” står der i pressemeddelelsen.

0 Kommentarer