Job i yderkanten

Kreds 4, 5 og 6 vil ud og finde journalistjob. De vil finde den del af arbejdsmarkedet, hvor der normalt ikke er journalistjob at finde, men hvor en journalist måske kan gøre en forskel.

Beskæftigelsesansvarlig i Kreds 5s bestyrelse, Helle Ringgaard, fortalte på generalforsamlingen, at hun har sendt brev ud til erhvervslivet i området. Det er meningen, at der skal etableres fokusgrupper med repræsentanter fra erhvervslivet, der kan være med til at finde ud af, hvad den kommercielle del af erhvervslivet vil have.

"Hvad vil de nye arbejdspladser købe, nu hvor de gamle lukker ned?" spurgte Helle Ringgaard og fortsatte:

"Måske kan vi gennemføre nogle markedsføringskampagner for journalister. I hvert fald må det kunne give os en viden, vi ikke har nu."

Helle Ringgaard fortalte, at ikke alle journalister er interesserede i informationsjob.

"Rigtige journalister kommunikerer ikke," hedder det sig ifølge Helle Ringgaard, som kunne fortælle, at det tit er ens holdkammerater, der er den barriere, der gør, at ledige ikke får søgt derud, hvor jobbene er.

Forbundets næstformand, Fred Jacobsen, kaldte projektet for fremragende på mødet i Kreds 5.

"Det er tvingende nødvendigt at gå andre veje," sagde han og tilføjede, at journalister ofte søger alt for smalt, når de leder efter nye job.

0 Kommentarer