Fravalgt

”Jo mere kendte folk er, jo mere kan de have ryggen til”

Hver dag afleverer fotografer billeder til kunder og redaktører, som aldrig bliver bragt. Vi tilbyder her en plads til de dræbte darlings og får historien bag

HVAD: Lars Løkke på Christiansborgs gange

FOTOGRAF: Thomas Borberg, Politiken

FRAVALGT AF: Politiken

”Billedet af Lars Løkke tog jeg til et interview med ham om regeringens sundhedsudspil i april. Det foregik på hans lillebitte kontor oppe under loftet på 3. sal på Christiansborg, og jeg havde fem minutter med ham.
Det er jo en mand, der har været vant til at have hele statsapparatet bag sig, og som nu sidder der på et lille kontor alene. Det var nok også derfor, det var et billede fra kontoret, som blev brugt i avisen.
Det var ikke et dårligt billedvalg, men rent fotografisk havde billedet her fra gangen uden for kontoret været mere interessant. Selv om man ikke er i tvivl om, at det er ham, kan jeg godt lide, at man lige skal stoppe et øjeblik for at afkode det. Jo mere kendte folk er, desto modigere kan vi være fotografisk, og jo mere kan folk have ryggen til. Hvis en håndbevægelse eller en kropsform gør, at man lynhurtigt kan afkode billedet alligevel, så synes jeg, vi skal udnytte det som visuelle historiefortællere. Vi må godt nogle gange rejse flere spørgsmål, end vi besvarer, for at vække læsernes nysgerrighed. Det synes jeg, at billedet her gør.”

Har du selv et fravalgt billede, der står dit hjerte særligt nært og gemmer på en god historie, så send det til keb@journalisten.dk

 

0 Kommentarer