Bestyrelse

Jimmy Maymann stopper som TV 2-formand

Han træder ud af bestyrelsen efter seks år

Jimmy Maymann forlader sin post som bestyrelsesformand for TV 2.

Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Han skal fremover stå med det daglige ansvar for spilvirksomheden Superbet, hvorfor han har givet kulturministeren besked om, at posten som bestyrelsesformand er ledig, når der er generalforsamling i april.

Han har tidligere haft topposter hos blandt andet Huffington Post og onlinefirmaet AOL, og de seneste seks år har han altså stået i spidsen for TV 2’s bestyrelse.

”Det har været og er en fornøjelse og et privilegium at sætte retningen for Danmarks største mediehus. TV 2 er kritisk demokratisk infrastruktur, og vores gennemslagskraft og betydning for danskerne er markant,” siger Jimmy Maymann i pressemeddelelsen.

Tavshed fra Kulturministeriet

I november spurgte Journalisten Jimmy Maymann, hvorvidt det nye job i Superbet ville få konsekvenser for posten som bestyrelsesformand på TV 2, da Superbet også opkøber sportsrettigheder i Europa.

I en sms svarede han i den forbindelse:

”I forhold til mit nye job, så må ejeren vurdere, om det er et problem. Til kontekst ejer staten jo selv Danske Spil. De bør vurdere mig i forhold til, om min erfaring fortsat er relevant, og på mine meritter for TV 2.”

Journalisten sendte et enslydende spørgsmål i retning af både TV 2’s presseafdeling og Kulturminsteriets kommunikationsafdeling. TV 2 svarede aldrig på spørgsmålet, mens Kulturministeriet efter nogle dage svarede, at kulturminister Jakob Engel-Schmidt ikke havde mulighed for at kommentere.

”TV 2 står godt”

Jimmy Maymann hæfter sig i pressemeddelelsen ved, at TV 2 de seneste år har ”stået i spidsen for en rettidig digital transformation”.

TV 2 har fra 2018 til 2022 øget sin seerandel fra 39,1 procent til 53,2 procent. I 2022 passerede TV 2 en million abonnenter på Play, og omsætningen steg fra 2018 til 2022 fra 2,8 milliarder kroner til 3,9 milliarder kroner.

”TV 2 står godt i forhold til den næste fase og til at møde de strukturelle forandringer, der skyller ind over mediebranchen.”

”Vi skal værne om den stærke position, public service har i Danmark: Hvis vi først mister den, bliver den svær at genskabe. TV 2 bør derfor fortsat have handlerum til at videreudvikle sit indholdsudbud og den kommercielle finansiering af det,” siger Jimmy Maymann i pressemeddelelsen.

Det er kulturministeren, der udpeger bestyrelsesformanden for TV 2 og den øvrige bestyrelse. Det sker på den årlige generalforsamling, der bliver afholdt 24. april.

Ville have beholdt ham længere

Anne Engdal Stig Christensen, administrerende direktør for TV 2, havde håbet på at holde længere på bestyrelsesformanden.

”Men jeg har selvfølgelig forståelse for, at hans kompetencer også er efterspurgt andre steder. Jeg har sat enormt stor pris på vores samarbejde og på Jimmys oprigtige interesse i og mission om at videreudvikle dansk public service,” siger hun i pressemeddelelsen og tilføjer:

”Hans internationale udsyn og erfaring, teknologiske og digitale skarphed og kommercielle forståelse har været uvurderlig for TV 2, og nu giver han vores ejer ro og tid til at sætte det fremtidige bestyrelseshold.”

Jimmy Maymann blev i november udpeget som administrerende direktør for Superbet, hvor han i forvejen sad i bestyrelsen.

 

0 Kommentarer