Jimmy Bøjgaard om mundkurv: Klubben tager fans som gidsler

TV 2's ishockey-vært Jimmy Bøjgaard tager skarpt afstand fra, at klubben White Hawks boykotter Kanal Frederikshavn. »White Hawks har taget deres fans som gidsler.« Men han afviser, at løsningen er en fælles boykot fra alle medier. Det samme siger Nordjyske og TV 2 Nord: »Den kamp vil vi ikke blande os i«

I mere end en måned har ishockey-klubben Frederikshavn White Hawks ikke villet udtale sig til det lokale netmedie Kanal Frederikshavn. Både spillere, trænere og klubbens ledelse har fået mundkurv på.

Sagen har flere gange fået TV 2 Sports ishockey-kommentator og vært på programmet ’Hockeynight’, Jimmy Bøjgaard, til at støtte op om det nordjyske netmedie på sin Twitter-profil. Her har han blandt andet beskrevet boykotten som et selvmål for ishockeyklubben. 

»Det har stødt mig principielt, og derfor har jeg lyst til at markere. Det er uforståeligt for mig, at klubben boykotter et lokalt medie, som de er meget afhængige af i dagligdagen. Og jeg nægter at tro, at der sidder 20 spillere deroppe, som alle sammen er enige i ledelsens beslutning. Jeg har dækket ishockey i 20 år, og jeg skulle kende dem meget dårligt, hvis det er tilfældet,« siger han til Journalisten.

»Det har stødt mig principielt«

Da Journalisten i sidste uge beskrev sagen, afviste White Hawks’ bestyrelsesformand Peter Conradsen at gå nærmere ind i, hvorfor de nægter at udtale sig til Kanal Frederikshavn. Hans forklaring var:

»Det er den eneste måde, vi kan sikre os, at vi ikke bliver fejlciteret og fejlfortolket af Kanal Frederikshavn.«

Det har blandt andet stødt Jimmy Bøjgaard, at klubben kommer med den slags anklager uden at give eksempler:

»Man bliver nødt til at tage afstand fra sådan noget – det skal ikke bare have lov at passere. Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvordan sådan en beslutning er holdbar for en klub, der lever af at sælge billetter til folk i lokalområdet,« siger han.

Burde andre nordjyske medier også tage afstand offentligt?

»Jeg synes helt klart, det ville være naturligt, hvis medierne også tog offentligt afstand fra boykotten. Eller på anden vis tog sagen op – hvilket de muligvis også har gjort. Jeg tror, vi alle som medier står på sidelinjen og ryster på hovedet,« siger Jimmy Bøjgaard.

En sag mellem klubben og mediet

På Facebook har en af Journalistens brugere foreslået, at modsvaret til White Hawks må være, at alle medier boykotter klubben, til de er kommet på bedre tanker. Men det er ikke den rigtige måde at tage afstand på, mener Jimmy Bøjgaard.

»At nogen træffer en beslutning, man synes er dum og forkert, betyder ikke, at man selv skal gøre det samme. White Hawks har taget deres fans som gidsler i den her sag. Hvis medierne boykotter klubben, gør de det samme,« siger han.

Hos Kanal Frederikshavns kolleger i det nordjyske, er der heller ingen planer om en sådan boykot. TV 2 Nord har dækket sagen journalistisk – men det bliver ved det, fortæller redaktør Lars Lyngdahl:

»Vi har selvfølgelig diskuteret sagen heroppe, og vi og stiller os lidt undrende over for den. Men det er ikke på tale, at vi decideret skulle gå ind og boykotte klubben. Det er ikke os, der har en disputs med White Hawks, og vi kender ikke de fakta, der ligger til grund for uenigheden mellem dem og Kanal Frederikshavn,« siger han.

Ville det ikke være et stærkt signal at sende til klubben, hvis medierne i deres område dannede fælles front?

»Den kamp vil vi ikke blande os i. Vi lever i et frit land – og hvis klubben ikke har lyst til at udtale sig til et bestemt medie, så er det jo deres valg. Men Kanal Frederikshavn står ret stærkt i mediebilledet i Frederikshavn, så set fra min stol er det et dårligt træk rent branding-mæssigt for White Hawks.«

Samme melding lyder fra Nordjyske Stiftstidende:

”Det er en sag mellem White Hawks og Kanal Frederikshavn,” lyder det i et mailsvar fra avisens sportsredaktør Claus Jensen.

0 Kommentarer