Jesus-blowjob på forsiden skaber kristen klageregn

Det tyske magasin Titanic bliver overhældt med klager, efter de på forsiden har bragt en tegning, der antyder, at en katolsk præst dyrker oralsex med Jesus. Over 100 klager er landet hos det tyske pressenævn, men redaktøren håner kritikerne.

Det tyske magasin Titanic bliver overhældt med klager, efter de på forsiden har bragt en tegning, der antyder, at en katolsk præst dyrker oralsex med Jesus. Over 100 klager er landet hos det tyske pressenævn, men redaktøren håner kritikerne.

Sagerne om pædofili i den katolske kirke ruller også i Tyskland. Og som så mange andre medier besluttede satiremagasinet Titanic at sætte sagen på forsiden.

Men forsideillustrationen har vakt enorm furore i både den tyske mediebranche og blandt tyske kristne, især katolikker.

Tegningen forestiller nemlig en katolsk præst, der knæler foran Jesus på korset. Præstens hoved er placeret lige foran Jesu skød. Jesus er helt rød i hovedet, og der sprøjter blod ud af hans sår. Ifølge flere tyske medier antyder tegningen, at præsten giver Jesus et blowjob.

Det har medført en kristen klageregn over Titanic. Over 100 klager er landet hos Presserat, det tyske pressenævn. Klagerne føler sig krænkede på deres religiøse følelser, beretter den katolske netavis Kath.net.

Og de står ikke alene med kritikken. Politikere fra det kristen-konservative regeringsparti CDU har her til morgen også kritiseret forsiden, som de betragter som i strid med den tyske blasfemiparagraf. Og den offentlige anklager i Frankfurt har sagsøgt Titanic og bladets redaktør.

Men den ansvarshavende redaktør Leo Fischer fortryder ingenting, selvom den massive klageregn er kommet bag på ham.

»Denne reaktion er uforståelig for os, især beskyldningen om, at denne tegning krænker den katolske kirke. Vi aner ikke, hvor denne fortolkning kommer fra, og vi er chokerede over de anstødelige fantasier, der er skadelige for mindreårige, som denne forside udløser i nogle sind. Vi på Titanic ser her (på tegninegn, red.) en præst, der helliger sig et krucifiks – måske i ydmyg tilbedelse, måske polerer og afstøver han det hellige redskab til frelserens fornøjelse,« siger Leo Fischer til Meedia.de.

Han morer sig over kritikken, og på Titanics hjemmeside har redaktionen offentliggjort uddrag af de sure opkald, de har modtaget fra borgere.

Der er naturligvis også allerede oprettet to Facebook-grupper om sagen – en, der "på det kraftigste tager afstand" fra forsiden, og en modgruppe, der "på det kraftigste støtter" den.

Satiremagasinet Titanic har før været i vælten, blandt andet da de forud for VM i fodbold i 2006 forsøgte at bestikke de afgørende medlemmer af fodboldorganisationen FIFA til at placere VM i Tyskland – for at vise, hvor nemt, det var.

0 Kommentarer