Jes Dorph: 80 procent af nyhederne er uinteressante

Tempoet i nyhederne smitter af på kvaliteten, siger TV 2 's afgående nyhedsoplæser Jes Dorph-Petersen.

Tempoet i nyhederne smitter af på kvaliteten, siger TV 2 's afgående nyhedsoplæser Jes Dorph-Petersen.

Jes Dorph-Petersen, der har været ansigtet for TV 2/Nyhederne siden stationen startede, havde i går sin sidste større opgave. Han guidede seerne igennem den gallamiddag, Dronning Margrethe II holdt i forbindelse med sit 40 års jubilæum som regent.

Hvordan Dorph-Petersen havde det med den opgave, ved vi ikke. Men til Søndagsavisen fortæller han, at en af grundene til, han nu stopper som anker på TV 2, er, at nyhederne er blevet for trivielle.

»Tidligere var der to nyhedsudsendelser i døgnet. Nu kører nyhederne i døgndrift. TV 2 Nyhederne har udviklet sig fra at være en speedbåd til at være en supertanker. Teknologisk er alt muligt, det er nemt at sende live, og det har smittet af på indholdet, der er blevet hurtigt, kulørt og registrerende,« siger Jes Dorph-Petersen til Søndagsavisen.

»For mit vedkommende blev det mere og mere ligegyldigt. Til sidst havde jeg en følelse af, at 80 procent af de nyheder, jeg læste op, var uinteressante,« siger han.

Jes Dorph-Petersen skifter TV 2 ud med Viasat, når han 1. april overtager tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichels rolle som vært for Champions League dækningen på TV3+.

2 Kommentarer

Nels Sørensen
17. JANUAR 2012
Re: Jes Dorph: 80 procent af nyhederne er uinteressante
DR har faktisk – I kid you not! – ansat en "Tilgængelighedsredaktør". Og nej, det er ikke noget, jeg finder på!

Hendes reaktion på de mange klager, DR har modtaget over netop denne unødige og generende underlægningsmuzak, har været at kontakte forskere og nedsætte fokusgrupper. Herved er man kommet frem til … tataaa … at skrue lidt ned for lydniveauet, således at DR med "Tilgængelighedsredaktør"ens egne ord: "ikke mister sit moderne udtryk" !
Per Meinertsen
16. JANUAR 2012
Re: Jes Dorph: 80 procent af nyhederne er uinteressante

Jamen det er da bare at gøre ligesom DR – smæk noget musik under og se, hvor spændende og friske nyhederne så bliver!

Sæt nogle hektiske rytmer under indslagene om økonomien i Grækenland, valgkampen i USA samt soldaterne i Afghanistan. Fortsæt med disse rytmer under billederne af hungerramte mennesker, ødelagte byer og bombesprængte lig.

Selvom mange givetvis vil opleve dette som topmålet af usmagelighed, skal de ansvarlige tv-chefer blot stå fast og til disse mennesker fortælle, at dette er den moderne måde at lave tv-avis på.

Stillet over for dette uangribelige argument vil selv de bedst opdragede komme til kort med deres kritik.