Jeppesen har skrevet sin sidste bagside

Ekstra Bladets kontroversielle bagsideskribent stopper - angiveligt for at starte eget kunstmuseum.

Ekstra Bladets kontroversielle bagsideskribent stopper – angiveligt for at starte eget kunstmuseum.

Nyheden om Jeppesens farvel til formiddagsavisen er i dag at finde på den bagside, han selv udfyldte indtil i går. Den lettere satiriske reportage giver indtryk af, at chefredaktør Poul Madsen er godt tilfreds med at slippe af med skribenten.

Over for Journalisten.dk understreger Poul Madsen dog, at der var fuld enighed om beslutningen.

»Jeppesen vil gerne prøve noget andet. Han siger, at han vil åbne sit eget kunstmuseum i København, og vi var enige om, at det ikke harmonerer med at skrive bagsiden,« forklarer chefredaktøren.

Bagsideskribentens erhvervsaktiviteter har da også bragt ham i problemer før. Da Naser Khader under valgkampen blev anklaget for at benytte sort arbejdskraft, var Jeppesens firma 'De Hellige Håndværkere' en vigtig brik i sagen.

Efterfølgende krævede Poul Madsen, at Jeppesen afviklede 'De Hellige Håndværkere' og ophørte med at købe og sælge ejendomme i forretningsøjemed. Desuden førte sagen til en gennemgang af samtlige avisens kommentatorer og klummeskribenters sideløbende interesser.

Og et eget kunstmuseum er angiveligt grænsen for, hvilke erhvervsaktiviteter den flittige bagsideskribent må engagere sig i. Chefredaktøren anerkender dog, at det er et tab for avisen.

»I går talte Jeppesen vist sammen, at han har skrevet omtrent 1.800 bagsider for Ekstra Bladet. Det er ret mange. Nogle er utroligt sjove og grænseoverskridende, andre ganske forfærdelige. Han har skrevet journalistik med kant og på kanten – nogle gange på den rigtige side, andre gange på den forkerte. Det er selvfølgelig et tab, men vi var enige om, at tiden var kommet til at prøve noget nyt,« siger Poul Madsen.

De konkrete planer for Ekstra Bladets bagside vil chefredaktøren dog ikke ud med.

»Jeg ved ikke, hvad det ender med endnu. Vi har mange ideer. I første omgang bliver det underholdende nyheder, men målet er en sjov bagside i klassisk Ekstrablads-tradition. Men vent og se om en uge eller 14 dage,« siger Poul Madsen.

Læs også magasin-artiklen fra fagbladet Journalistens årskavalkade: Qvortrup vs. Khader

0 Kommentarer