Jeppe Nybroe bliver studievært på BT.dk

Bt.dk præsenterer nu den første web-tv studievært blandt de store danske mediehuses internetsider. Læs her Jeppe Nybroes visioner for den nye tv-kanal, som går i luften til januar. (opdateret)

Bt.dk præsenterer nu den første web-tv studievært blandt de store danske mediehuses internetsider. Læs her Jeppe Nybroes visioner for den nye tv-kanal, som går i luften til januar. (opdateret)

Det er blot halvanden måned siden, at Jeppe Nybroe for første gang trådte frem på tv, siden han sidste år måtte forlade jobbet som vært på DR efter den såkaldte `Irak-brøler´.  

Nu gør han så comeback som tv-vært. Denne gang i forbindelse med Berlingske Medias lancering af web-tv, der har premiere i begyndelsen af januar. Sandsynligvis den 5. januar.

Jeppe Nybroe skal både være vært, redaktør og håndtere nyheder leveret fra Berlingske Tidende, B.T., Urban og alle dertil hørende websites. 

»Jeg fornemmer på mine teenage-niecer, min far på 68 år og mine Facebook-venner, at tv på internettet er kommet for at blive og kommet for at tilbyde mange fantastiske muligheder, både for de moderne og for morfar! Frem for alt vil du kunne se alle vores tv-tilbud, når og hvor det passer dig,« siger Jeppe Nybroe, der mest er kendt for jobbet som korrespondent og nyhedsvært på TV-Avisen, men som senest har arbejdet for både Nyhedsavisen og B.T.

Udover selve jobbet som vært skal han også være redaktør for Bt.dk's tv-studie og ansvarlig for udviklingen af tv på nettet.

»Det er stadig et nyt medie, som mangler at finde ud af, hvad det kan. Og det gælder både journalistisk fagligt, for os som producerer det, men også i forhold til hvad brugerne kan og skal bruge web-tv til,« siger Jeppe Nybroe til Journalisten.dk.

Han mener, web-tv hidtil har haft en tendens til hovedsageligt at være blevet brugt til indslag af typen `en skør skør verden´ eller lettere påklædte damer.

»Der er det mit håb og min ambition, at vi kan flytte web-tv til at være mere end det. Og forhåbentligt kan jeg bruge noget af min erfaring fra at lave tv til at lave aktuelle interviews på web-tv.«

Ifølge Jeppe Nybroe har Berlingske Media endnu ikke fastlagt programplanen for en almindelig tv-dag på Bt.dk. Men udover oplæsning af nyheder og indslag med korrespondenter er det også tanken at få aktuelle gæster i studiet.

»Min ydmyge ambition er, at vi går efter toppen af poppen. At vi får de vigtigste og centrale personer i studiet. Dags dato ville det være Stein Bagger, men det kan også være andre centrale erhvervsfolk, politikere og i nogle sammenhænge også kulturpersonligheder,« fortæller Jeppe Nybroe, der forestiller sig navne som Thomas Blackman, Thomas Helmig og Ghita Nørby.

I lang tid efter Jeppe Nybroe, tilbage i juli 2007, producerede det fatale indslag til TV-Avisen, hvor han lod det fremstå, som om han fulgte en konvoj med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak – til trods for at der var tale om arkiv-billeder med danske soldater på vej ind i Irak – har Irak-historien fulgt ham. Men skal man tro ham selv, er det nu så lang tid siden, at sagen ikke længere bør blokere for hans videre karriere:

»Jeg glæder mig som en lille dreng fra Jylland til at komme i gang igen med tv-mediet, som er noget, jeg har lavet de seneste 12 år, og som jeg holder rigtigt meget af. Og ja – jeg har fået et par på kassen. Og ja – nu er der gået halvandet år, så jeg håber, det er ok, at jeg kommer i igang igen. I hvert fald har man vurderet i Det Berlingske Hus, at det er helt i orden,« siger Jeppe Nybroe til Journalisten.dk.

Om Berlingske Medias satsning på web-tv tilføjer han, at det skal udvikle sig til at blive væsentligt mere seriøst end det web-tv, der lige nu er mest fremherskende.

»Set fra brugernes synspunkt, så bliver vores web-tv en grad mere alvorligt end det, man hidtil er blevet mødt med. Skulle der eksempelvis komme et attentat mod Barack Obama, så har vi en af de mest erfarne udlands-redaktører i Danmark på Berlingske Tidende. Og så vil det være naturligt at trække ham ind i studiet til en analyse-snak. Samtidig ville vi kunne gøre brug af vores kommende korrespondent i USA, David Trads. Det kunne være live-indslag via webcam eller David, der selv sender.«

Foreløbig er Jeppe Nyebroe den eneste vært på stationen, men håbet er at udvide med flere:

»Min drøm er, at der kommer andre værter – eksempelvis på sporten, som ikke er min stærke side. Der kunne man godt forestille sig, at vi fik en vært dedikeret til sport alene. Men også når det gælder underholdning, som ville ligge bedre i en anden værts hænder,« siger Jeppe Nybroe.

 

2 Kommentarer

Sarah Larsen
8. DECEMBER 2008
Re: Jeppe Nybroe bliver studievært på BT.dk

"Bt.dk præsenterer nu den første web-tv studievært blandt de store danske mediehuses internetsider."

 Opdateringen af artiklen var også en stramning! I 2006 lancerede JP.dk en tv "kanal". De er godt nok gået lidt væk fra det igen, men de havde også studieværter i deres studie på Kgs Nytorv. Måske ikke med samme kendis effekt som hr. Nybroe. Men der altså været værter ved "skrivebordet" på en af de stor danske mediehuses internetsider før!

Mon ikke dette er Journalisten.dk der har ladet sig rive med af Nybroes første "stramning" i anledning af hans tilbagevende?

 Pas når I bruger hr. Nybroes citater og gør det til jeres egen indledning i artiklen. 

 

Jonas Kjær
8. DECEMBER 2008
Re: Jeppe Nybroe bliver studievært på BT.dk
DR Update har været i luften som en nyhedskanal på web-tv siden juni 2007 med adskillige studieværter  - og dermed bliver Jeppe Nybroe næppe den første studievært blandt de store mediehuses internetsteder.