Jeppe Nybroe af skærmen efter Irak-brøler

Jeppe Nybroe holder pause som studievært i mindst tre måneder efter en gigantisk brøler, hvor han søndag den 29. juli i TV-Avisen lod det fremstå, som om han fulgte en konvoj med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak.

Jeppe Nybroe holder pause som studievært i mindst tre måneder efter en gigantisk brøler, hvor han søndag den 29. juli i TV-Avisen lod det fremstå, som om han fulgte en konvoj med de sidste danske soldater ud af lejren i Irak.

Billederne viste imidlertid danske soldater på vej ind i Irak og var hentet fra arkivet.

DR har netop udsendt en pressemeddelelse om sagen. Her siger nyhedschef Ulrik Haagerup blandt andet:

"Troværdighed er altafgørende for DR, og det må ikke ske igen. Jeg har haft en samtale med Jeppe Nybroe og fortalt ham, at DR har i sinde at give ham en skriftlig advarsel. Jeppe har på det seneste været meget hårdt presset, og vi har derfor aftalt, at han holder pause som studievært og tidligst er tilbage om tre måneder."

Jeppe Nybroe selv undskylder:

"Jeg har virkelig dummet mig, det er mit ansvar, jeg har optrådt uprofessionelt, og set i bakspejlet kan jeg ikke forklare hvorfor. Nu må jeg holde en tænkepause. Jeg er utrolig ked af det og trænger i det hele taget bare til lidt ro. Jeg er klar over, at jeg har et langt sejt træk foran mig for at genvinde seernes tillid."

Læs historien hos DR.

10 Kommentarer

Amalie Drost
14. AUGUST 2007
Løgnen breder sig omkring Nybroe og DR

Nej måske er det ikke fantastisk journalistik, men Nybroes Irak-skandale sammenholdt med de meritter, der nu influerer negativt på vores branche, som han har begået i løbet af sin karriere - Det tegner et noget uheldigt billede, når han hævder han ikke arbejder i sandhedens branche! Enig i at hans udsagn kan tolkes anderledes, men jeg tror desværre ikke det er tilfældet!

 At DR yderligere prøver at dække over de direkte implicerede personer, som beskrives på dette blog-indlæg:  http://www.uriasposten.net/?p=4800 (med Politiken og DRs egne billeder som kilder), er efter min mening utroligt uheldigt! Det er ikke reelt at hævde at ingen kunne se hvad der gik for sig, før sendetidspunktet søndag - inkl. den fotograf der trykkede på knappen torsdag og tog fra Kuwait mod Basra, mens de sammen producerede en standup der hævder det modsatte!

DR har et forklaringsproblem når man bliver ved at lægge et røgslør der dufter en smule af løgn ud over denne sag!

13. AUGUST 2007
At linke til dette lydklip
At linke til dette lydklip er heller ikke fantastisk journalistik. Jeppe Nybroe siger jo bare, at journalister ikke nødvendigvis kan levere sandheden, men brikkerne til den, så folk selv kan danne deres egen mening. Det er da basal journalistik og har ikke særlig meget med den aktuelle problemstilling at gøre.
Dorte Toft
11. AUGUST 2007
"Du må ikke føre dine læsere/seere/lyttere bag lyset"

Læger skal afgive et lægeløfte.

Måske skulle journalister også påtvinges at skrive under på et journalistløfte, før de slippes løs fra uddannelsesinstitutionerne. Næh, egentlig skal det være et optagelseskrav, a pro pos afsløringen af, at visse journaliststuderende rask væk opfinder egne kilder og kildeudsagn.

Der er i øvrigt også en god debat, startet uden for journalistkredse, hvor Nybroes blog-lukning også tages op. Den er på:

http://www.hovedetpaabloggen.dk/2007/08/08/den-der-hvisker-lyver/

Bloggen føres af Trine-Maria Kristensen.

Inger Tofte
11. AUGUST 2007
Jeppe sagde sandheden på P1 i 2005

http://www.youtube.com/watch?v=D7vZdde0s5Y

...desværre var der allerede i 2005 i Mennesker og Medier på P1 tegn på

Jeppe Nybroes forhold til sandheden og sit arbejde som journalist.

Set i bakspejlet skulle nogen have reageret 

 

Qûr Tharkasdóttir
6. AUGUST 2007
U-troværdighed
Som man uden større besvær kan forvisse sig om ved at kigge lidt rundt i verden, er de allerfleste danske mediers dækning af Iraq særdeles utroværdig (bare det var begrænset til Iraq!)

DR er ingen undtagelse i den henseende, nærmest tværtimod. At en tilfældig utroværdig "embedded" journalist skulle hænges ud for en - når det store sammenhæng tages i betragtning - mindre foreteelse virker blot som spil for galleriet. Det eneste formål, i mine øjne, er at hvidvaske DR's troværdighed.

DR skal jo være forberedt på andre tider, når den eklatante sandhed om politikernes og mediernes løgnmaskineri går op for befolkningen (hvis denne i øvrigt interesserer sig for andet end sin egen navle)
 

Flere