Jeppe er ikke Jeppe

DR gør radikal til socialdemokrat i forveksling af Folketingets to Jepper. Nu har den ene Jeppe protesteret på Facebook. Den anden Jeppe har ikke tænkt sig at skifte til De Radikale. (Opdateret 15:56 med kommentar fra DR)

Jeppe Mikkelsen er normalt radikal og medlem af Folketingets børne- og undervisningsudvalg.

I weekenden kunne Jeppe Mikkelsen pludselig se sig selv omtalt på dr.dk som ikke alene medlem af Socialdemokraterne – men også partiets udenrigsordfører.

Efter at have sundet sig lidt sendte Jeppe Mikkelsen en mail til Folketingets anden Jeppe – han bærer efternavnet Kofod og er normalt både socialdemokrat og udenrigsordfører:

"Kære Jeppe

Læs denne.

Jeg har netop erfaret, at jeg her i weekenden på grusom vis har frarøvet dig dit ordførerskab. Det må komme som et stort chok for dig – det er det i hvert fald for mig!

Du må endelig ikke tage det personligt. Ja faktisk har jeg slet ikke ønsket at blive hverken Socialdemokrat eller udenrigsordfører. Hånden på hjertet tror jeg faktisk, at du både er en bedre udenrigsordfører og en usandsynligt bedre socialdemokrat, end jeg er. Jeg kan slet ikke alle jeres røde sange! Og jeg kommer også til at savne mine partifæller i RV utrolig meget.

I politik har man åbenbart ikke længere et standpunkt, til man selv tager et nyt. Man har åbenbart kun et, til man bliver givet et nyt.

Alt det bedste og fortsat god sommer

Jeppe

Ps: Du har måske en høne at plukke med en DR-journalist."

Efter at Jeppe havde mailet Jeppe, lagde han også mailen på Facebook og offentliggjorde dermed sin undskyldning til navnefætteren fra Socialdemokraterne.

Jeg kan se på Facebook, at du nu har mistet dit ordførerskab?

»Ja det hører jeg fra min gode kollega Jeppe,« siger Jeppe Kofod, der insisterer på, han stadig er både medlem af Socialdemokraterne og udenrigsordfører for partiet.

Hvad skete der lige der?

»Det er et godt spørgsmål. Det har jeg ikke fået opklaret endnu. Jeg har kun lige fået den fra Jeppe i dag. Vi er kun to Jepper i Folketinget, og det er sjældent, at vi bliver forvekslet med hinanden. Men det er da sjovt, når det sker!«

Er det sket før?

»… det tror jeg ikke. Det er klart, hvis vi bare er på fornavn, så skal man være opmærksom på, at der er to af os. Men jeg har ikke oplevet før, at vi er blevet forvekslet. Men det er hyggeligt!«

Så det er en forveksling. Du er ikke blevet pillet af posten?

»Nej. Jeppe har skrevet en meget fin mail til mig, hvor han undskylder, at han har frarøvet mig ordførerskabet uden min viden. Jeppe forsikrer, at han hverken ønsker at være socialdemokrat eller ordfører. Han mener, at jeg er bedre til begge dele. Det er nok også rigtigt. Han er nok også bedre til at være radikal, end jeg er.«

Så du hopper ikke over til de radikale?

»NEJ! Nej! Det er jo det! Selvfølgelig er jeg ked af det, hvis det giver ham problemer med det radikale bagland, at han nu bliver kaldt socialdemokrat. Det kan jo få alvorlige konsekvenser for ham.«

Tak for snakken. Pas på dig selv. Og partibogen!

»Det kan du tro!,« siger Jeppe Kofod.

»Det var mig, der var vært i lørdags, og det var mig, der lavede interviewet med Jeppe Kofod. Som var helt fint og rigtigt. Det var selvfølgelig Jeppe Kofod, jeg talte med, og det var Jeppe Kofod, der var i radioen. Da der så bliver lavet en netversion, bliver der lavet en skrivefejl. Den er så blevet rettet,« siger vært på P1 Morgen Ida Ebbensgaard.

Så I render ikke rundt og flytter rundt på politikerne inde på Borgen?

»Nej, det gør vi bestemt ikke. Det var helt klart også den rigtige, vi havde i radioen med den rigtige titel.«

0 Kommentarer