Jens Rohde: TV 2 Radio er chanceløs

Ifølge den tidligere administrerende direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde, bliver TV 2 Radio aldrig en rentabel forretning - medmindre tilgangen til radiomediet lægges helt om politisk og på TV 2.

Ifølge den tidligere administrerende direktør for TV 2 Radio, Jens Rohde, bliver TV 2 Radio aldrig en rentabel forretning – medmindre tilgangen til radiomediet lægges helt om politisk og på TV 2.

Jens Rohde siger til Jyllands-Posten søndag, at TV 2 i sig selv bærer flere systemfejl.

»Den måde, hvorpå TV 2 griber radiomediet an på, er helt forkert. Politisk bærer jeg dog selv et meget stort ansvar, men også TV 2s måde at tænke radio på gør, at radioen har så store konstruktionsfejl, at den ikke har en chance,« siger Rohde, der dog understreger, at han gerne ser TV 2 Radio blive en stor succes. Han tror dog ikke længere på det.

Jens Rohde mener, at når fjernsynsfolk bestemmer, hvordan man laver radio, så får man radio på fjernsynets præmisser.

Præcis samme pointe påpegede administrerende direktør for SBS Broadcasting, Eric Hansen, over for Journalisten.dk for få dage siden. Han bemærkede blandt andet, at hovedproblemet for TV 2 Radio netop er, at stationen laver radio, som om det er tv. Og det var stærkt medvirkende til den meget dårlige start for radiostationen.

»TV 2 Radio var meget programorienteret. Det var tydeligt, at Palle Strøm var programdirektør. Der var mange store profiler, som var så forskellige, at det gav en uharmonisk flade,« sagde SBS-chefen, der står i spidsen for de konkurrerende radiostationer, The Voice og Radio 2.

Men uanset hvorvidt TV 2 Radio gør op med måden at programsætte stationen på, så er der ifølge Jens Rohde nærmest ikke noget håb:

»Så længe TV 2 Radio er et stedbarn i organisationen, er den chanceløs,« siger han videre til Jyllands-Posten.

Det er i dag Suzanne Moll, som står i spidsen for TV 2 Radio efter fyringen af Jens Rohde i efteråret.

 

0 Kommentarer