Jens Dresling tog 500 billeder på en uge. Det her er et af dem

Fredag vandt pressefotograf Jens Dresling prisen for Årets Nyhedsbillede ved Årets Pressefoto. Billedet var et af de 500 billeder, han afleverede den uge i 2016. ”Jeg er en totalt old school bureaufotograf,” siger Jens Dresling, der foretrækker nyhedsfotografi fremfor lange fotoprojekter

Billedet forestiller to skræmte politifolk, der har trukket våben, efter at en kollega er blevet skudt i hovedet uden for politigården i Albertslund. Det er taget af pressefotograf Jens Dresling tirsdag den 6. december 2016. Og det er et af de i alt 500 fotos, han sendte ind til redaktionen i uge 49 i 2016.

Det er ikke en tilfældighed, at Jens Dresling vandt en pris i kategorien Nyhedsbillede. Han elsker nemlig det klassiske pressefoto og beskriver sig selv som en ”totalt old school bureaufotograf”.

”Jeg kan godt lide at lave sport, 112 og politik. Det er billeder, man ikke kan lave om. Nogle gang går det godt, andre gange mindre godt. For eksempel når man kører forgæves. Men det er det, jeg har lavet i 38 år. Jeg er glad for variationen,” siger han.

Håndbold med mere

Dagen før, mandag, var Jens Dresling i Malmø for at fotografere Danmarks kamp mod Montenegro ved EM i kvindehåndhold.

Om onsdagen var han igen i Albertslund, hvor politiet var i gang med at eftersøge det våben, der blev brugt dagen før.

Og onsdag aften var han tilbage i Malmø til håndboldkamp mellem Danmark og Ungarn.

På Jens Dreslings blog kan man se, at den uge, han tog Årets Nyhedsbillede, var han på Christiansborg to gange for at tage billeder fra blandt andet åbningsdebatten i folketingssalen og lave portrætter af tre forskellige ministre.
Han var i alt i Malmø tre gange for at dække EM i kvindehåndbold. Han var til fodbold i Brøndby, han var med en Politiken-praktikant til vinsmagning og ude for at fotografere en andelsboligforening på Frederiksberg, der var gået konkurs. Oveni tog han tre gange på reportagetur til politigården i Albertslund.

Det er ikke usædvanligt, at Jens Dresling har mange opgaver i løbet af en uge,

”Men det her var nok lidt i overkanten af, hvordan det plejer at være.”

Nyhedsfotografiet trækker

Til daglig leverer Jens Dresling billeder til Polfoto og de tre aviser i JP/Politikens Hus – Ekstra Bladet, Politiken og Jyllands-Posten. Han arbejder seks dage om ugen i tre uger og holder derefter fri i en uge.

Han har indimellem lavet fotoprojekter om små sportsgrene og en sort-hvid billedserie fra Normandiet. Men det er nyhedsbilledet, der trækker.

»Når Vestegnen Politi tweeter, at der er sket noget, er det bare om at komme afsted,” siger han.

Selv mener Jens Dresling, at han kommer fra en anden skole end de fotografer, der laver fotoprojekter – og ofte vinder priser på det.

”Der er jo mange dygtige fotografer, der laver den slags billeder, også her i huset. Jeg laver det, jeg synes jeg er god til og trives med.”

Opgaver med sideskud

Når andre fotografer måske sender to-tre billeder hjem fra en opgave, så sender Jens Dresling 10-15 fotos.

”Det er ikke, fordi jeg er morakker. Men det er, fordi det er sådan, jeg arbejder,” siger han.

Han tænker nemlig ikke kun i den opgave, han er sendt ud for at løse, men også i de mulige sideskud, han kan tage undervejs til arkivet.

For eksempel var han for nogle år siden med De Konservatives Bendt Bendtsen på en bådtur til det tidligere forsvarsanlæg Flakfortet i Øresund. Ud over billeder af Bendt Bendtsen tog Jens Dresling billeder af havvindmøller og en lille fiskerbåd, der sejlede forbi.

”Billedet af Bendt Bendtsen blev brugt én gang, men vindmøllerne er blevet brugt igen og igen,” forklarer han.

Ikke et super-billede

Da han tog billedet af de to skræmte politibetjente i Albertslund i december, tænkte han ikke, at det var et vinderbillede.

”Overhovedet ikke. Man når slet ikke at tænke noget som helst. Det handler bare om at sende det ind hurtigst muligt.”

Han synes ikke selv, at det er et ”super-billede”.

”Men det er altid svært at vurdere, når man selv har været til stede. Så tænker man mere på de situationer, man gik glip af. Men det er glimrende, at andre kan læse så meget ind i billedet,” siger han.

1 Kommentar

Kaj Spangenberg
9. MARTS 2017
Jeg har i min tid på
Jeg har i min tid på Politiken mange gange været på opgave med Jens Dresling, der er nyheds- og reportagefotograf par excellence. Jovist - han "skyder" mange billeder. Det flotte er, at han stort set rammer plet hver eneste gang.
Ligesom i fodbold, hvor den gode spiller har "boldøje", har Jens "kameraøje".
Jeg kan forestille mig, at han er god til dart.