»Jeg vil ikke være typen, der ringer op og skælder ud.«

Navn: Rasmus LindboeAlder: 32 år.Nyt job: 10/4 pressechef for Det Radikale Venstre.Karriereforløb: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1999. Journalist på Aktuelt, derefter Berlingske Tidende, informationsmedarbejder hos Mellemfolkeligt Samvirke, politisk reporter på Information og journalist på TV 2/NYHEDERNE.

Navn: Rasmus Lindboe

Alder: 32 år.

Nyt job: 10/4 pressechef for Det Radikale Venstre.

Karriereforløb: Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1999. Journalist på Aktuelt, derefter Berlingske Tidende, informationsmedarbejder hos Mellemfolkeligt Samvirke, politisk reporter på Information og journalist på TV 2/NYHEDERNE.

Hvorfor stopper du på TV 2? Jeg syntes egentlig ikke, at jeg havde fået lavet nok tv, men nu var jobbet som pressechef der. Og så har jeg altid haft lyst til at prøve at sidde på den anden side af bordet for at se, om man bliver snydt lige så meget, som man tror. Nu var der en mulighed for det. På det rigtige sted.

Hvordan var de journalistiske udfordringer på TV 2? Fagligt opnåede jeg ikke samme dybde i et indslag på et minut og 30 sekunder, som jeg gjorde, når jeg lavede politiske analyser i Information. Men kravene til research og dokumentation er de samme. TV 2/NYHEDERNE er mainstream og skal servicere en million seere. Det stiller anderledes krav til formen.

Hvilke opgaver ser du mest frem til? Når det gælder kommunikation, er det at danne parløb med Marianne Jelved og Margrethe Vestager. Jeg skal lære noget af deres måde at arbejde og tænke på. Jeg ser også frem til kontakten med den øvrige del af folketingsgruppen og til at hjælpe dem, når de skal have afsat deres historier.

Skal de radikales politik rettes mere ind i efter vælgerne? De store partiers fokusgrupper ændrer decideret politikken. Hvis den siger, at efterlønnen skal bevares, så er det politikken. Der laver de radikale politik ud fra, hvad de mener er bedst for landet. Der har man politikken klar på forhånd, og derefter bliver man enige om, hvordan man formulerer den bedst muligt.

Hvordan føles det at skulle springe over på den anden side som spindoktor? Jeg er journalist af den gamle type. Så jeg har et meget sort/hvidt verdensbillede af, at der er de 'rigtige' journalister, og så er der 'de andre'. På den måde bliver det lidt underligt at skulle hjælpe 'fjenden'.

Er der en forskel på at være spindoktor og pressechef? Det afhænger også af, hvordan man udfører jobbet. Jeg vil opponere mod, at nogen kalder mig spindoktor, for det har en uheldig bismag. Jeg vil hjælpe journalisterne med det, de har brug for. Jeg vil ikke være typen, der ringer op og skælder ud, hvis en journalist skriver noget, der ikke passer de radikale. Det har jeg selv oplevet mange dårlige eksempler på som journalist.

Når nogen gør det, er det så ikke, fordi det virker? Jo, det gør det sikkert for mange. Men det er ikke særlig sympatisk, og jeg tror, at den mere høflige facon virker bedre på lang sigt.

Når du helst vil kaldes pressechef og ikke spindoktor, er det så spin? Det må vise sig. Jeg vil ikke have et job, hvor jeg skal rende og lyve over for folk. Når visse spindoktorer er i farvandet, kan jeg ikke lade være med at smile, fordi jeg ved, at de er notoriske vaneforbrydere, når det gælder sandheden.

 

0 Kommentarer