“Jeg vil ikke holde mig fra historier, fordi der er indvandrere involveret”

Navn: Nagieb Khaja, 26 årNyt job: Nyhedsreporter på indlandsredaktionen på TV2 Nyhederne pr. 1/6 2006.Karriere: Uddannet på Syddansk Universitetscenter 2003. Freelance DR-Ung september 2005-maj 2006.Hvorfor stopper du på DR-Ung? Det, jeg interesserer mig for, er nyhedshistorier og mere dybdegående afsløringer. På TV2 Nyhederne har de nogle meget erfarne journalister, jeg kan trække på, og de har nogle mennesker, jeg kan lære en hel masse af.

Navn: Nagieb Khaja, 26 år

Nyt job: Nyhedsreporter på indlandsredaktionen på TV2 Nyhederne pr. 1/6 2006.

Karriere: Uddannet på Syddansk Universitetscenter 2003. Freelance DR-Ung september 2005-maj 2006.

Hvorfor stopper du på DR-Ung? Det, jeg interesserer mig for, er nyhedshistorier og mere dybdegående afsløringer. På TV2 Nyhederne har de nogle meget erfarne journalister, jeg kan trække på, og de har nogle mennesker, jeg kan lære en hel masse af.

Du er kendt for at have afsløret Triple-A sagen sidste år. Hvordan har du det med at skulle arbejde med de mennesker, du afslørede i meget grove fejl? Jeg har allerede mødt en del af dem, og de har været utroligt søde og venlige og har også haft respekt for det, jeg har lavet. Så jeg ser ikke noget problem der.

Du er ikke bange for, at du vil møde kolleger hos TV 2, der vil have et horn i siden på dig, fordi du indirekte er skyld i, at Lotte Mejlhede røg ud? Det går jeg ikke ud fra. Det ville være dybt uprofessionelt af dem. Jeg gjorde bare min pligt som journalist og som menneske. Så jeg vil virkelig være uforstående over for det.

Hvad tror du, at du kan give TV2 Nyhederne, som de ikke har nu? De danske medier kunne indimellem have brug for at se tingene gennem nogle andre briller. De kan også have brug for en dybere indsigt i de lukkede miljøer som indvandrermiljøerne. Jeg tror, jeg vil kunne udvide deres kildenet. Man har det med at bruge de samme kilder i de forskellige medier.

Er du ikke bange for, at TV 2 dybest set bare ønsker at malke dit kontaktnet? Nej, jeg føler, at jeg har bevist, at jeg har nogle kvalifikationer, som gør, at jeg kan lave nogle gode historier. Så jeg er ikke bange for, at jeg kun kan bruges til indvandrerhistorier. TV 2 har også givet udtryk for, at det ikke er på grund af mit netværk, de vil ansætte mig. Det er på grund af helheden.

Hvordan fik du jobbet? Blev du headhuntet? Allerede sidste år fik jeg nummeret på en af redaktørerne og blev indkaldt til samtale. Det var efter, at der var lagt låg på sagen i medierne. Siden har vi haft kontakt løbende.

Føler du, at din baggrund gør, at du bliver sat i bås? Med min baggrund kan det ikke undgås, at der bliver trukket ekstra meget på mig inden for journalistik om indvandrere. På samme måde, som hvis en person kender mange økonomer og børsmæglere. Så vil han blive brugt meget på det område. Det kan ikke undgås, og jeg ser ikke noget negativt i det. Jeg har ikke noget imod at gøre journalistikken bedre og mere nuanceret på de områder.

Sætter du dig selv i bås ved at søge ind på indvandrerjournalistikken? Når jeg får et godt tip eller falder over en god historie, så laver jeg den. Jeg vil ikke holde mig fra historier, fordi der er indvandrere involveret. Jeg er født som den, jeg er, og kender de mennesker, jeg kender, så jeg vil naturligt nok kunne fiske flest historier frem fra indvandrermiljøet. At arbejde andre steder
gør, at man får flere og anderledes kontakter, og det er også mit mål.

0 Kommentarer