»Jeg vil aldrig drikke på jobbet igen«

Trods massive drukproblemer gav DR Jesper Jon Sørensen en ny chance. »De har altid passet på deres udsatte ansatte, og jeg har kun ros til DR,« siger Jesper Jon Sørensen

Jesper Jon Sørensen var på toppen af sin karriere i 2011. Han havde DR som base og legeplads. Han var fast kontraktansat fire måneder om året.

Resten af tiden var han freelancer. Han lavede corporate film for Storebælt Forbindelsen, Novo og Radio Nova og musikvideoer for Mikael Simpson, Trentemøller og Peter Sommer samt dokumentarfilm fra kriseområder for NBC.

Travlheden blev skyllet ned med alkohol. Jesper Jon Sørensen fortæller, at det tilbage i 90'erne ikke var ualmindeligt med en dram eller to inden en opgave.

For Jesper Jon Sørensen havde det før taget overhånd. I 2007 endte han på Majorgården. Kuren hed Minnesota. Men han faldt i igen.

[[nid:33038]]

»Dengang var der en alkoholkultur, som jeg røg med på, både på DR og i musikbranchen. Der var nogen, der kunne styre det. Det kunne jeg ikke,« siger han.

På hjemmefronten blev hans kone, som han har to børn med, mere og mere utilfreds. Han var aldrig hjemme. Og en dag gik den heller ikke længere på jobbet.

I november 2011 kaldte hans chef i DR ham til en kammeratlig samtale.

»De trak håndbremsen. Det var uansvarligt at have mig rendende rundt med det dyre udstyr.«

Han mistede aftalen med DR, og han blev smidt ud af sin kone i julen 2011.

Ydmyg i skammekrogen

I de følgende måneder prøvede vennerne at tale ham til fornuft, men han hørte ikke efter. Mere druk. Flere problemer med at levere ordentligt arbejde til andre kunder. Og i begyndelsen af 2012 stod han uden bopæl. Vennerne gad ikke have ham hængende længere. Han endte han på værestedet Lærkehøj.

I 2013 og 2014 holdt han flere møder med sin tidligere produktionsleder i DR. DR endte med at give ham chancen gennem jobprøvning i marts 2014.

»Produktionslederen vidste jo det meste. Hvad jeg stod for, når jeg var ædru. Det er en lille branche. Jeg sagde, at jeg var på antabus, og at jeg nok skulle møde til tiden.«

I jobprøvningen blev Jesper Jon Sørensen placeret i udstyrsdepotet, hvor der bliver udleveret udstyr til de andre medarbejdere. Han fandt sin allermest ydmyge maske frem.

»De fandt jo ret hurtigt ud af, at jeg vidste en masse om udstyret, så de begyndte at spørge mig til råds.«

I begyndelsen af forløbet valgte han den vej ind i DR-Byen, hvor der var mindst risiko for at møde andre. Jesper Jon Sørensen kom ikke i kantinen i tre måneder.

»Der var for mange spøgelser, som jeg ikke var klar til at konfrontere. Jeg har da også oplevet tidligere kolleger, der slet ikke ænsede mig.«

I dag går han ind ad hovedindgangen.

Og chefer og produktionschefer fik også øjnene op for, at han var tilbage.

Efter arbejdsprøvningen blev han freelancer og lavede programmet 'Nærkontakt' på DR2. I dag er han tilknyttet DR Output, som er en YouTube-kanal, som han laver musikvideoer til.

Et skrøbeligt rygte

Jesper Jon Sørensen har gjort nogle dyrekøbte erfaringer.

»Jeg vil aldrig drikke på jobbet igen. Mit rygte er skrøbeligt. Nu skal jeg sparke røv og få styr på familien, hvor to husholdninger og fem sammenbragte børn skal gå op i en højere enhed,« siger Jesper Jon Sørensen.

Han planlægger sit arbejde på en anden måde.

»Jeg er mere producer og planlægger nu, så jeg farer ikke så meget rundt. Jeg skal ikke ende der, hvor jeg var.«

Og hans konklusion er, at det var DR, der reddede ham.

»Jeg mærkede den sociale omsorg, der altid har været i DR. De har altid passet på deres udsatte ansatte, og jeg har kun ros til DR,« siger Jesper Jon Sørensen.

»Jeg er mere producer og planlægger nu, så jeg farer ikke så meget rundt. Jeg skal ikke ende der, hvor jeg var,« siger Jesper Jon Sørensen. Foto: Jacob Nielsen

0 Kommentarer