“Jeg vidste godt, at du ikke skal tro, du er noget særligt, fordi du er landskendt for dit job.”

Ole Thistedf. 1944. Uddannet på Roskilde Dagblad.

Ole Thisted
f. 1944. Uddannet på Roskilde Dagblad.
Blandt andet Fyens Stiftstidende, TV Avisen, netop pensioneret fra TV2 Bornholm.
Tilnavn Mr. News.
– foto: DR-arkiv

Jeg blev journalist, fordi:
»Jeg fik at vide ved et tilfælde, at der var mulighed for en elevplads på Roskilde Dagblad. De fik mange ansøgninger, men min lå øverst i bunken, før chefen gik på ferie, og derfor greb han den. Jeg var heldig, sådan er det tit. Første dag blev jeg placeret i Lise Nørgaards gamle stol, og jeg husker, at jeg tænkte: "Det her må kunne føre til noget."«

 

Drivkraften i mit arbejdsliv var:
»Jeg har aldrig været optaget af en hellig ild om at ændre verden. Dengang var der meget revolutionsromantik i luften. Men jeg har gjort, hvad jeg kunne for ikke at lade mine personlige holdninger påvirke arbejdet. Drivkraften var at lave de bedst mulige programmer og have det sjovt samtidig.«

Mit største bidrag til branchen:
»På TV Avisen var jeg med til at indføre det kritiske interview. Tidligere var man meget ærbødig over for politikere og erhvervsledere, men vi begyndte at stille kritiske spørgsmål. Det vakte stor opstandelse, men folk kunne lide det, og til sidst måtte politikerne vænne sig til det. Men personligt har jeg ikke tilført noget revolutionerende. Jeg bidrog blot til en udvikling.«

Mine tanker, da jeg sagde farvel til rollen som Mr. News på TV Avisen:
»Det var ikke svært. Jeg har altid vidst, at det var stolen, der var interessant, og ikke mig som person. Jeg vidste godt, at du ikke skal tro, du er noget særligt, fordi du er landskendt for dit job. Jeg var dagsordensætter i mange år, og det kan jeg savne, men samtidig var ansvaret stort. Især i monopolårene. I bund og grund blev dagsordenen sat af nogle mere eller mindre tilfældige lønmodtagere. Vi traf beslutninger, der nogle gange kunne flytte mandater i Folketinget. Det var næsten for meget. For mig var det en lettelse, da monopolet blev brudt.«

0 Kommentarer