Jeg var ikke færdig med at have kolleger

»Min personlige filosofi er kun at søge job, jeg virkelig brænder for«Marie Brynskov, 35, går fra at være arbejdsløs til kommunikationsansvarlig hos Danes Worldwide.

»Min personlige filosofi er kun at søge job, jeg virkelig brænder for«
Marie Brynskov, 35, går fra at være arbejdsløs til kommunikationsansvarlig hos Danes Worldwide.

Hvad har du gjort for at gøre dig attraktiv for jobmarkedet?
Jeg har holdt mig i gang med efteruddannelse. Det skal man udnytte som ledig, for det er en helt unik og rigtig fed mulighed, man har. Man skal se på, hvilken retning man kan tænke sig at gå. Jeg var på et seksugers web-tv-kursus på Update. Jeg har været webredaktør, og så ville jeg gerne have den overbygning. Det kunne jeg se, at der var stor begejstring for, når jeg søgte job.

 
Hvilken type job har du søgt?
Min personlige filosofi, som jeg ikke vil pålægge andre, er kun at søge jobs, jeg virkelig brænder for. Jeg kan mærke, når jeg skriver ansøgningerne, at de bliver meget bedre. Så jeg søgte faktisk ikke særlig mange jobs. Det har jeg haft held med, jeg er kommet til samtale på over halvdelen af de jobs, jeg har søgt.
 
Du har været ledig før. Hvad har været forskellen på de ledighedsperioder?
Første gang var jeg optimistisk, for der var mange gode jobopslag. Denne gang kunne jeg godt se, at der var langt færre. Det var forfærdeligt, fordi jeg ikke vidste, hvornår det ville stoppe. Hvis jeg vidste, jeg skulle være ledig i seks måneder, kunne jeg sagtens leve med det. Jeg var i en konstant stresssituation og fik ekstremt dårlig samvittighed over at lave lystbetonede ting.

Jeg havde brug for at have nogle konkrete mål i stedet for den afmagtsfølelse, der er i bare at sidde og vente på, at nogen skal slå et job op på en hjemmeside. Så jeg lavede en simpel hjemmeside om mig selv og gik i gang med min egen mini-markedsundersøgelse blandt tidligere freelancekunder for at finde ud af, om de var interesseret i web-tv. Det gav meget positiv feedback. På den måde fik jeg ansvaret tilbage i egne hænder og var velforberedt, hvis jeg skulle ende med at blive selvstændig. 

Overvejede du at blive freelancer?
Jeg overvejede det, ja. Men jeg har været freelance før, og jeg kunne mærke, at jeg ikke var færdig med at have kolleger og at være på en arbejdsplads. Det giver rigtig meget både fagligt og socialt. Jeg besluttede mig for, at jeg gerne ville have et job, og så var det kun det, jeg gjorde. Hvis jeg skulle være freelancer, så ville jeg sætte mig selv en deadline, og så ville jeg stoppe med at læse jobopslag og være freelancer 100 procent. Jeg kan ikke begge dele.
 
Hvad skal du lave hos Danes Worldwide?
Danes Worldwide er en organisation, der arbejder for alle danskere, der bor i udlandet af forskellige grunde. På politisk niveau kæmper vi for udedanskeres rettigheder. Vi hjælper medlemmerne med juridiske spørgsmål, og så har vi fjernundervisning i dansk og skaber netværk – det er faktisk vores største vare. Jeg er kommunikationsansvarlig for alle vores platforme. Det vil sige almindelige kommunikationsopgaver, vores hjemmeside og vores medlemsblad. Medlemsbladet tager det meste af min tid.

CV: Uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2005 efter praktik på Politiken, blandt andet på Bruxelles-redaktionen. Herefter tre år som freelancer i Bruxelles. Siden vikariater på Bibliotekspressen og som webredaktør hos Red Barnet. Barsel frem til november 2009 og herefter ledig.

0 Kommentarer