»Jeg tror, det er bedst at rykke plasteret af«

Gratisavisen Urban udkommer for sidste gang i morgen. Medarbejderne, der først fik beskeden i eftermiddags, håber at blive omfordelt til andre steder i Berlingske Media, siger Urbans tillidsrepræsentant til Journalisten.dk. (Opdateret 16.25)

Gratisavisen Urban udkommer for sidste gang i morgen. Medarbejderne, der først fik beskeden i eftermiddags, håber at blive omfordelt til andre steder i Berlingske Media, siger Urbans tillidsrepræsentant til Journalisten.dk. (Opdateret 16.25)

København mister en avis. Berlingske Media har i dag offentliggjort, at koncernen vil nedlægge gratisavisen Urban.

»Jeg ved ikke, om man kan sige, at det kom bag på os. Man ved, at når man ikke hiver noget overskud i land, vil det få konsekvenser på et eller andet tidspunkt. Men vi har kørt avisen så stramt, som vi kunne, så vi håbede på, det ville gå,« siger stedfortrædende tillidsrepræsentant Thomas Conradsen til Journalisten.dk.

»Folk er meget afventende – vi skal finde ud af, hvad vi nu gør på redaktionen. Vi vil kæmpe for at blive omfordelt til andre medier og ellers kæmpe for at få så god en aftrædelsesaftale som muligt,« siger han.

Medarbejderne fik beskeden kl. 14.30 i eftermiddags, men Thomas Conradsen er ikke vred over at have fået beskeden med så kort varsel.

»Jeg tror ikke, at en sådan besked kan gives på en måde, hvor det ikke er belastende. Jeg tror, at det er bedre at rykke plasteret af og lave clean cut. Hvis man lukker en avis og lader den køre i 14 dage mere, så er folks incitament for at lave avis længe forduftet,« siger han til Journalisten.dk.

Nedlæggelsen af Urban er en del af den spareplan i Berlingske Media, der kommer til at koste næsten 100 stillinger – over tre procent af Berlingske Medias samlede medarbejderstab. Der er omkring 10 DJ-medlemmer ansat på Urban, fortæller faglig konsulent i Dansk Journalistforbund Flemming Reinvard.

»Man har resten af januar til at finde ud af alternative løsninger, men det bliver jo sværere og sværere, hver gang man skal til at skære ned. Men Berlingske Media har før været dygtige til at undgå afskedigelser. Når man opfordrer de ansatte til at opfatte sig som en del af koncernen i stedet for blot en del af mediet, er der også et større ansvar for at omplacere medarbejderne i koncernen,« siger Flemming Reinvard til Journalisten.dk.

På Urbans redaktion afventer de situationen.

»Det er ikke det sjoveste arbejdsmarked at komme ud i. Vi har en formodning om, at koncernen vil gøre alt, hvad den kan, for at få omplaceret medarbejderne,« siger Thomas Conradsen til Journalisten.dk.

Redaktionen på Urban har besluttet sig for at gøre den sidste avis færdig. Om nyheden om avisens lukning skal på forsiden, ved Thomas Conradsen dog ikke. 

»Vi har fyldt meget i Københavns gader, så vi vil give et ordentligt farvel til vores læsere. Vi mener faktisk, vi har haft et spændende produkt og har været en ret unik læseroplevelse, så vi vil gerne sige farvel med oprejst pande.«

Opdateret kl. 16.25 med udtalelser om den sidste udgave af avisen. 

0 Kommentarer