”Jeg synes, hun har stået på mål for den kritiske og seriøse journalistik”

I otte år har Karen Bro tegnet den journalistiske linje på Ekstra Bladet sammen med Poul Madsen. Hun får ros af tillidsrepræsentant Per Mathiessen: ”Journalistik er hjerteblod for Karen Bro”

”Det er en bombe. Det havde jeg ikke forestillet mig.”

Sådan siger tillidsrepræsentant Per Mathiessen fra Ekstra Bladet, efter at det i dag er blevet meldt ud, at Karen Bro efter otte år stopper som chefredaktør på mediet.

”Jeg har kendt hende i mange år og har arbejdet sammen med hende i mange funktioner. På den måde bliver man lidt paf,” siger han.

”Hun har også været god til at rose folk, når hun synes, de har lavet noget, der er godt. Både indadtil og udadtil har folk fået opbakning.”

Karen Bro forlader Ekstra Bladet for at være med til at starte og stå i spidsen for et internationalt medie for kvinder i alderen 40 til 60 år.

”Hun bakker mig op som menig medarbejder”

Per Mathiessen har arbejdet på Ekstra Bladet i alle de år, Karen Bro har været chefredaktør – siden 2012 som politisk reporter på avisen. Her er hans erfaringer med Karen Bro gode.

”Jeg synes, hun har stået på mål for den kritiske og seriøse journalistik,” siger han.

”Jeg har selv været de seneste cirka syv år på den politiske redaktion, og det har haft hendes bevågenhed. Hun har også i de senere år i offentligheden kæmpet for mere offentlighed i forvaltningen og er gået ind i debatten om mørklægningsloven. Journalistik er hjerteblod for Karen Bro.”

Hvad er hun god til i forhold til det?

”For mit eget vedkommende har jeg oplevet, at hun bakker mig op som menig medarbejder. Jeg føler også, at vores politiske redaktører og mellemledere har haft opbakning fra hende. Det er vigtigt, når man skal lave kritisk journalistik, især på Ekstra Bladet, hvor vi kommer under beskydning fra de kilder, vi skriver om,” siger han.

Et korrektiv til Poul Madsen

De sidste otte år har Karen Bro sammen med Poul Madsen stået for Ekstra Bladets journalistiske linje. Per Mathiessen beskriver hende som den mest eftertænksomme af de to.

”Jeg synes, hun har været god. Jeg ved ikke, om jeg fornærmer nogen ved at sige det her, men hun har lidt været et korrektiv til Poul Madsen. Poul er meget impulsiv, hvor Karen tænker mere over tingene,” siger han og tilføjer:

”På den måde har de suppleret hinanden godt.”

Samtidig roser han hende for at have sat ligestilling på dagsordenen hos Ekstra Bladet.

”Det har hun dybest set gjort ved, at der bliver skrevet om det i spalterne, blandt andet ved de debattører og bloggere, der er blevet hyret. Men hun har også holdt konferencer i Politikens Hus, der har haft ligestilling på dagsordenen,” siger han.

Derfor tror han også, det kommer til at gå godt for hende i spidsen for et medie rettet mod kvinder.

”Det er jeg overbevist om. Det ligger lige for. Jeg ved, at hun også har et meget internationalt udsyn. Jeg ved ikke så meget om det marked, men når det er et engelsksproget medie, henvender det sig automatisk også til et stort marked,” siger han.

Ekstra Bladet udnævner en ny chefredaktør som erstatning for Karen Bro i efteråret.

0 Kommentarer

Læs også

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet: ”Det har været nogle helt vilde år”

Karen Bro stopper på Ekstra Bladet: ”Det har været nogle helt vilde år”

12. AUGUST 2019

Karen Bro: »Min feministiske kamp har været ikke at tale om det«

05. JANUAR 2016