»Jeg har faktisk kun været på Journalist-højskolen to gange – da jeg skulle i praktik og til jobsamtalen.«
Dan Hansen, 35 år, skifter fra at være journalist, SDU's presseafdeling til presseansvarlig, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole den 1. marts 2010.
Hvad får dig til at skifte fra Syddansk Universitet til Medie- og Journalisthøjskole?
Jeg har været rigtigt glad for jobbet på SDU, hvor jeg har været i 7-8 år. Men jeg kunne mærke indeni, at der skulle ske noget nyt, så jeg ikke endte som en kedelig-Kaj, der sidder i samme stilling hele livet. Samtidig sker der en masse spændende ting på Medie- og Journalisthøjskolen efter fusionen mellem Journalisthøjskolen, Den Grafiske Højskole og UPDATE.
Hvad kan du tage med dig fra SDU til dit nye job?
Blandt andet erfaringerne med at bruge pressen til at øge kendskabet til SDU's forskere. Jeg har stor erfaring med at komme ud over rampen med forskningshistorier om alt fra molekylærbiologi til danskernes forhold til Valentines Day.
Hvad skal du lave som presseansvarlig? Hvis man som journalist vil have en kommentar fra mediejurist Oluf Jørgensen, ringer man vel bare til ham selv?
Jeg er blevet overrasket over, hvor meget de ansatte har at byde på. Og det undrer mig, at de ikke er mere synlige i medierne. Der er for eksempel arbejdsmarkeds-forskere, EU-forskere og eksperter i eyetracking og journalistisk sprog. De kunne nok præge nyhedsstrømmen meget mere, hvis de ville.
Inde på hjemmesiden opdagede jeg kurser i journalistisk til børnehaver, hvor pædagogerne ønsker at blive bedre til at fortælle om børnenes tur i skoven eller lave et forældreblad, der bliver læst. Pædagoger, der lærer om nyhedstrekanten – det kunne være en historie for BUPL eller et dagblad.
Hvad vil du gøre for at fremme kendskabet til skolens eksperter?
I dag kan det være svært at finde folk via hjemmesiden. Man skal næsten kende navnet på den, man søger. Så det kunne være et sted at begynde. Måske skal vi lave flere pressemeddelelser, ekspertlister og prøve at profilere skolens medarbej-dere gennem klummer og kommentarer. Samtidig ligger der en opgave med at stille de kritiske spørgsmål til branchen i disse år, hvor medierne udvikler sig så hurtigt. En person hængt ud i en lokalavis den ene dag optræder 100 steder dagen efter. Det er ikke vores opgave at banke journaliststanden i hovedet, men vi skal være med til at rejse nogle diskussioner.
Hvad kommer det til at betyde, at du skal stå for pressearbejdet i en fusioneret virksomhed?
Jeg tror, at jeg kan trække på min erfaring med at få fem fakulteter fra seks for-skellige byer til at fremstå som en samlet enhed. I mit verdensbilledet har jeg nok set det gamle DJH som lidt svækket efter monopolbruddet. I en del år var det Odense, der kørte med klatten. Men efter nogle stille år virker det, som om man
er kommet stærkt igen.
Har du fortalt din nye arbejdsplads, at du selv er journalistuddannet fra Syddansk Universitet?
Ja, det ved de godt. Jeg har faktisk kun været på Journalisthøjskolen to gange – da jeg skulle i praktik og til jobsamtalen. Nogle på SDU siger, at jeg nu skifter til fjenden, men det er mest for at tage gas på mig. Jeg tror, de er glade på mine vegne. Inden for mediebranchen skifter de fleste jo job til fordel for en konkurrent. Det sker også, når folk går fra Politiken til Berlingske.
CV: Uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2002. Praktik ved DRs Provinsafdeling i Århus. (Rene ord for pengene og ROFL – Rene ord for lommepengene). Siden 2002 journalist i Syddansk Universitets presseafdeling.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.