“Jeg skal gøre, ikke spørge”

 Nyt job til Helle Katrine Møller, 43 år.Navn: Helle Katrine Møller, 43 år.Nyt job: 4/8 fra freelance til informationschef i Iocore-7N a/s.

 

Nyt job til Helle Katrine Møller, 43 år.

Navn: Helle Katrine Møller, 43 år.

Nyt job: 4/8 fra freelance til informationschef i Iocore-7N a/s.

Uddannelse: 1986 i mesterlære som tekstforfatter ved reklamebureauet Innovation, 1991 bachelor i samfundsvidenskab og kommunikation fra Roskilde Universitetscenter.

Jobforløb: 1986-88 tekstforfatter og konceptudvikler i reklamebranchen, 1991-99 kommunikationsmedarbejder i HKs Kommunale Sektor, 1999-01 freelance, 2001-04 hos ATP som kommunikationsmedarbejder, 2004 freelance og derefter headhuntet til stilling som informationschef i it-konsulentfirmaet Iocore-7N a/s. Selskabet sælger især konsulentbistand til avancerede it-løsninger til større danske virksomheder. Der er omkring 100 faste og løst tilknyttede ansatte i firmaet, som ligger i Holte nord for København.

Hvorfor sagde du ja til Iocore-7N? Opgaverne lå godt til mig, fordi her er så mange forskellige discipliner, der skal i sving. Men chef-ordet lød da også ret spændende! Det frustrerende ved at være almindelig medarbejder kan jo være, at ens ideer skal igennem et eller flere filtre, før de bliver præsenteret for ledelsen. Man kan nogle gange ende med at lave årsrapporter, pjecer og andet rutinearbejde, som ikke rigtigt rykker efter ens egen mening. Nu kan jeg fremføre mine idéer og få dem vurderet umiddelbart af ham, der bestemmer. Der er ikke så meget fikumdik, for min chef ejer firmaet, så der er ingen diffus ejerkreds, et sejt bureaukrati eller læsere, som jeg ikke rigtig kender. Her er en særlig måde at snakke sammen på. Kontant afregning, varme og humor og ingen højpandet mystik omkring kommunikationen.

Hvad laver du egentlig? Lige nu og her skal jeg først og fremmest give virksomheden et nyt corporate design, vælge nyt CMS-system (den it, der styrer teknikken bag en hjemmeside, red.) og relancere hjemmesiden. Men ellers laver jeg helt traditionelt kommunikationsarbejde, noget marketing og lidt human resource, der især går ud på at skabe et professionelt fagligt miljø for konsulenterne. De er meget ude af huset, så når de er her, skal de gerne føle sig hjemme og berigede.

Hvordan er de første to måneder gået? Forrygende. Tilliden har været der med det samme, og dermed også ansvaret. Jeg skal gøre, ikke spørge, kan man sige. Der har været meget at sætte sig ind, især omkring de kompetencer, vi tilbyder, for it er ikke mit naturlige ekspertområde! I starten havde jeg en svag ensomhedsfølelse, fordi livet som freelancer giver dig mulighed for at involvere dig i alt muligt andet end arbejde. Og det er jo en luksus både at have forskellige bolde i luften fagligt og samtidig have et intenst socialt liv med brunch og lunch i en næsten daglig båndsløjfe. Jeg savnede de andre forstadsfruer, men det er ved at fortage sig nu, hvor jeg begynder at lære mine kolleger at kende og få ordentligt hul på tingene.

Hvad håber du at få ud af jobbet? Nogle knaldhamrende resulter. En flot hjemmeside og et flot design. Og når det er lavet, kommer der nye udfordringer, der sker rigtig meget i it-verdenen.

 

0 Kommentarer