“Jeg kommer til at arbejde med gevær, pistol, kamera og kuglepen.”

Navn: Mai Eriksen, 31 årNyt job: Presseofficer i den danske bataljon i IrakKarriere: Fuldtidssoldat 1996-2002. Uddannet lastvognsmekaniker i hæren, sergent fra Sergent-skolen i Sønderborg, reserveofficer fra Hærens Kampskole i Oksbøl, delingsfører ved Gardehusarregimentet. Reserveofficerskontrakt med Hærens Operative Kommandos pressesektion fra 2002. Danmarks Journalisthøjskole fra februar 2003, praktik hos Socialministeriet og TV2 Nyhederne.Hvorfor har forsvaret valgt en uprøvet journalist som dig?

Navn: Mai Eriksen, 31 år

Nyt job: Presseofficer i den danske bataljon i Irak

Karriere: Fuldtidssoldat 1996-2002. Uddannet lastvognsmekaniker i hæren, sergent fra Sergent-skolen i Sønderborg, reserveofficer fra Hærens Kampskole i Oksbøl, delingsfører ved Gardehusarregimentet. Reserveofficerskontrakt med Hærens Operative Kommandos pressesektion fra 2002. Danmarks Journalisthøjskole fra februar 2003, praktik hos Socialministeriet og TV2 Nyhederne.

Hvorfor har forsvaret valgt en uprøvet journalist som dig?

De har brug for én, der kender det militære system – og det har jeg en bedre forståelse af end en stjernejournalist, der aldrig har aftjent værnepligt eller har været væk fra hæren i mange år.

Nyuddannede journalister har gode jobmuligheder for tiden. Hvorfor har du valgt det her job?

Jobbet i Irak er en spændende opgave, som der ligger et stort ansvar i, fordi jeg gerne vil vise, hvor vidt forskellige mennesker vi soldater er. En vigtig ting ved journalistik er at få gode oplevelser, og det får jeg mulighed for hér.

Hvad skal du lave i Irak?

De pårørende i Danmark skal hele tiden vide, hvad der sker i lejren. Samtidig skal jeg holde øje med nyhederne både i lokalområdet, i Danmark og internationalt, ligesom jeg skal stå for kontakten til medierne. Så i princippet bliver jeg talskvinde for ledelsen.

Hvilke arbejdsvilkår kommer du til at arbejde under?

I skyggen er der 54,8 grader, og jeg aner ikke, hvordan jeg reagerer på at arbejde i den varme. Derudover er der åbenlyse farer ved at bevæge sig rundt i området. Befolkningen er primært på vores side, men der er stadig vejsidebomber og beskydning. Så jeg kommer til at arbejde med gevær, pistol, kamera og kuglepen. I bataljonen skal vi være sammen i lejren i seks måneder. Det bliver også en udfordring at få dét til at fungere.

Hvordan har du forberedt dig til jobbet?

Jeg har genopfrisket mine militære færdigheder ved at være på skydelejr, og siden juni har jeg været sammen med bataljonen, jeg skal derned med. Jeg har været med på øvelser, så jeg ved, hvordan de arbejder sammen, men jeg har også øvet mig i de administrative processer. Jeg skal kunne skrive pressemeddelelser og sende dem til de rigtige uden problemer, hvis der sker noget alvorligt, for det må ikke belaste de pårørende derhjemme, hvis jeg ikke har styr på tingene. De skal ikke kunne læse om problemer i avisen, før vi har nået at informere dem.

Hvilken del af jobbet ser du mest frem til?

Jeg glæder mig til at være en del af fællesskabet. Det bliver meget specielt at være sammen i et halvt år. Og når vi kommer hjem, er vi blevet meget klogere på livet. Det er, som om enderne mødes for mig, når jeg kan kombinere de to ting, som jeg virkelig godt kan lide, journalistik og at være soldat.

0 Kommentarer