“Jeg kan gøre, hvad jeg vil”

 Navn: Julie Bundgaard, 30 år.Nyt job: 1/10 fra ugeredaktør på Rundfunk, TV 2, til producer på Stram Op på P3.

 

Navn: Julie Bundgaard, 30 år.

Nyt job: 1/10 fra ugeredaktør på Rundfunk, TV 2, til producer på Stram Op på P3.

Jobforløb: Færdiguddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i januar 2002 med praktik på TV 2/Lorry. Blev så kontraktansat på produktionsselskabet Strix TV, hvor hun lavede Robinson Aspiranterne til TV3, på Køster Film og TV, hvor hun lavede børnedokumentar-serien 'Kære Dagbog', og på Koncern Film og Tv, hvor hun lavede ungdomsprogrammet Rundfunk til TV 2. Nu ansat i en halvårs-kontrakt på DR som producer på P3s journalistiske eftermiddagsprogram Stram Op.

Hvorfor sagde du ja til P3? Måske fordi jeg er lidt af en Rasmus Modsat. Jeg var sindssygt glad for Rundfunk. Men det er svært at have sit drømmejob allerede i en alder af 30, og jeg havde ligesom prøvet alt det, jeg havde ambitioner om at prøve, det vil sige underholdning og ungdomsstof. Så jeg følte, det var nu, og da jeg kun har lavet tv, ville jeg gerne prøve radio.

Er det så blevet et kulturskift? Ja. Når man kommer fra TV 2 og produktionsmiljøet og har stået bag hegnet og kigget på DR, så har man lidt en underdog-fornemmelse. DR kan være et slaraffenland af muligheder. Omvendt er produktionsmiljøet meget resultatorienteret, og det tager jeg med mig. Desuden er strukturen fladere på radioen end inden for tv, som er meget hierarkisk opbygget. Og jeg kan godt lide fornemmelsen af, at der i DR er 3.400 mennesker, hvis energi er målrettet mod det samme, mens der i det produktionsselskab, jeg kom fra, højst var 50.

Hvad laver du som producer? Vi er kun fire mennesker i redaktionen, så det er nærmest en slags plenum, når vi udvælger dagens historier. Jeg lægger rækkefølgen af programmet, liner interviews op, sørger for, at telefonerne er klar, når gæsterne skal igennem, og så sidder jeg i værternes øresnegl. Men jeg må indrømme, at det stadig er lidt første skoledags-agtigt.

Hvad er udfordringen i dit nye job? Den oplagte er jo, at jeg har skiftet stofområde. Jeg har ikke lavet nyheder i lang tid, og det skal jeg lige omstille hjernen til. Hvis en politiker for eksempel har lavet noget gris, så skal hurtigt finde en spændende vinkel på det.

Hvad håber du at få ud af jobbet? Der er mange karrieremæssige muligheder i DR, men dybest set ved jeg det ikke rigtig. Selvfølgelig vil jeg gerne blive i stand til at greje et nyt medie, radioen. Det lyder måske banalt, men det er meget forskelligt fra det at lave tv. Jeg vil gerne have lov til at prøve mig selv af – prøve alt, hvad jeg kan komme i nærheden af. Jeg har hverken børn eller familie lige nu, så jeg kan gøre, hvad jeg vil. Og den store forkromede dokumentar kan jeg lave, når jeg bliver 45. Desuden handler hele den her branche jo om at have netværk, og i modsætning til for eksempel TV 2 Lorry, hvor der ikke er ret meget bevægelse, fordi alle er fastansatte og ingen rigtig flytter sig, er der store muligheder i DR for at møde en masse nye og sjove mennesker, der kan bringe én videre eller andre steder hen.

0 Kommentarer