»Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle stoppe efter 9 måneder«

BT's chefredaktør, Flemming Fjeldgaard, skifter efter ni måneder til et nyt job hos TV 3 Sport. »Jeg bilder mig ind, at jeg stadig er en ung mand i vores fag. Jeg har været nysgerrig på at lægge en ny dimension på mit CV, for jeg regner med at være på arbejdsmarkedet i mange år endnu,« siger han

Flemming Fjeldgaard blev chefredaktør på BT for ni måneder siden. Nu har han allerede fået et nyt job.

”Jeg tager mange herlige minder med mig videre over til en ny udfordring, jeg bare ikke kunne finde ud af at afvise,” udtaler han i en pressemeddelelse.

Det nye job er som kanal- og digitalchef hos TV3 Sport. Et »comeback til sporten«, som han selv siger. Fjeldgaard har en fortid som sportsjournalist og var sportsredaktør på Berlingske, da han blev forfremmet til chefredaktør. Hos TV 3 Sport skal han blandt andet være med til at styrke kanalen på de digitale platforme.

Frygtelig timing

Hvorfor nu?

»Ja, det er jo egentlig frygtelig timing. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle stoppe efter ni måneder. Da henvendelsen kom, var jeg også forbavset over, at de havde troen på, at jeg kunne flyttes. Det havde jeg ikke selv. Men efter lange overvejelser, vågne nætter og samtaler med min søde kæreste – uden at invitere alle dine læsere ind i de overvejelser, der ligger – så endte det med den klassiske historie: Det var et tilvalg,« siger Flemming Fjeldgaard.

Jeg havde ikke i min vildeste fantasi troet, at jeg skulle stoppe efter ni måneder.

Flemming Fjeldgaard

Han har været i den skrevne journalistik de seneste 15 år og glæder sig til at prøve kræfter med tv.

»Jeg bilder mig ind, at jeg stadig er en ung mand i vores fag. Jeg har været nysgerrig på at lægge en ny dimension på mit CV, for jeg regner med at være på arbejdsmarkedet i mange år endnu. Min nye arbejdsgiver har nogle sindssygt spændende muligheder i tv-branchen, som simpelthen var for fristende at lade ligge,« fortsætter han.

Svært at holde tårerne tilbage

Som sportsredaktør på Berlingske sad Flemming Fjeldgaard også i både BT’s chefgruppe og Berlingskes fagredaktør-gruppe. Derfor føler han heller ikke, at han stopper efter ni måneder, men snarere efter sine syv år i toppen af koncernen.

»Jeg har været her i ni måneder som chefredaktør, men jeg håber alle medarbejderne er bevidste om, at jeg har været i BT’s chefgruppe i syv år. Ideelt set havde det her ligget nogle år fremme, men timingen er altid frygtelig med sådan noget.«

Flemming Fjeldgaard har en lang forhistorie i BT. Han har både været praktikant, journalist og redaktionschef på avisen. Han startede som praktikant i år 2000. For kort tid siden fremlagde han sin beslutning for medarbejderne.

»Jeg var ked af det, og det var svært at holde tårerne tilbage. Jeg har haft syv år med gode kolleger, og jeg har haft det bedste samarbejde med Olav Skaaning Andersen. Jeg kommer til at sige farvel til nogle kolleger, jeg har kendt siden min praktik i 2000. Det bliver ikke let,« siger han.

Går med den bedste samvittighed

Men Fjeldgaard understreger, at han overleverer en sund avis.

»Jeg har lige stået og sagt til medarbejderne, at jeg har haft et bedre kig end nogensinde før på BT's tilstand. Og det er med den bedste samvittighed, at jeg går ud ad døren. BT og Berlingske har fået nye ejere, som jeg har haft den store fornøjelse at lære at kende og have en del at gøre med. Det er et rigtig godt match for BT.«

Du kan læse det interview, Journalisten lavede med Flemming Fjeldgaard for ni måneder siden, da han tiltrådte her.

Rettet 8/5 klokken 8.44: Journalisten havde et sted skrevet Viasat i stedet for TV3 Sport. Det er nu rettet.

0 Kommentarer