“Jeg havde brug for andre”

 

 

Peter Zeuthen opbyggede over ti år sit eget produktionsselskab. Forretningen kørte godt, han lavede dokumentarudsendelser og videoer til erhvervslivet. Men der manglede en afgørende ting: Kolleger.

Historien om Peter Zeuthen handler først og fremmest om jagten på arbejdsglæde. På papiret skiftede han fra Z-Film til Storyville Visual Communication den 1. januar. Men i virkeligheden har Peter Zeuthen været igennem en proces, der har taget flere år.

Det hele startede med en ualmindelig trist vinter.

"Det var i 2001. Jeg sad og knoklede med opgaverne alene. Jeg havde nok at lave, men jeg lavede det samme. Så fik jeg den der fornemmelse i maven af, at der skulle ske noget."

Peter Zeuthen blev færdig med sin kommunikationsuddannelse på RUC i 1991. Han startede et produktionsselskab med en ven. Det gik godt, men efter fem år besluttede vennerne i al fredsommelighed at lave hver deres selskab.

Efter endnu fem år havde Peter Zeuthen sin egen glimrende forretning. Han lavede videoer til erhvervslivet og dokumentarer til blandt andet DR. Udefra så det hele rigtig godt ud.

"Men jeg havde udlængsel. Som en sømand, der står ved kajen. Jeg havde kontor på Prags Boulevard på Amager. Jeg stod og kiggede ud ad vinduet. Jeg var 40 år, og jeg tænkte på, om jeg skulle det samme resten af livet."
Det, Peter Zeuthen manglede, var et fagligt fællesskab.

"Jeg er meget selskabelig, og jeg savnede mennesker i hverdagen. Folk, som man kunne diskutere med og spille bold op ad. Nogle tager måske aldrig springet. Så går de måske ned. Men jeg lagde en plan for, at der skulle ske nogle ting."

Peter Zeuthen ville gerne være i en organisation, hvor han også havde større muligheder for efteruddannelse.

Det startede godt. Samme efterår fik han et job. Men der var samarbejdsproblemer, og han blev selvstændig igen. Sidste forår startede nogle bekendte så Storyville Visual Communication. De ansatte Peter Zeuthen, og i dag er den personlige plan gået i opfyldelse. Han har seks-syv kolleger, og arbejdsglæden er vendt tilbage. Til gengæld når lønnen ikke op på de samme højder.

"Men det er vigtigere for mig at have det sjovt i mit arbejde end at købe en strandvejsvilla."

Peter Zeuthen har smidt videokameraet og momsregnskabet. Han er blevet mere tilrettelægger og kommunikationsrådgiver, end han var før. Det er han glad for.

"Jeg kunne ikke se mig selv rende rundt med et kamera som 50-årig."

I disse dage laver han en lille seks-minutters film for DSB. Den skal vise virksomhedens værdier. Han arbejder også på et virtuelt kursus i brandsikkerhed på boreplatforme. Det hele skal kunne ligge på en cd-rom.

Peter Zeuthen har stadig sit eget firma, Z-Film, men han er ved at afvikle det.

"Jeg har det skidesjovt nu. Laver nye ting. Udvikler mig. Men jeg har det også lidt som Mayflower, der sejler mod ukendt land. Jeg ved ikke, hvad der sker om et år. Jeg ved bare, at jeg aldrig skal være alene igen."

0 Kommentarer