“Jeg har tvunget mig selv til at arbejde systematisk og effektivt”

  Navn: Rie Duun, 43 år. Nyt job: 1. januar fra redaktør af HK-magasinet Delta til presse- og kommunikationschef i Hjerteforeningen. Uddannelse: Bachelor i sociologi 1983, Danmarks Journalisthøjskole 1987, Master of Public Policy 2004.

 

Navn: Rie Duun, 43 år.

Nyt job: 1. januar fra redaktør af HK-magasinet Delta til presse- og kommunikationschef i Hjerteforeningen.

Uddannelse: Bachelor i sociologi 1983, Danmarks Journalisthøjskole 1987, Master of Public Policy 2004.

Jobforløb: DR Næstved 1987, Det Fri Aktuelt 1987, Ekstra Bladet 1988, Berlingske Tidendes kulturredaktion 1989, i 1993 redaktør for Kulturby 96, Landbrugsrådet 1995, redaktionssekretær på ALT for Damerne 1996, HK-magasinet Delta siden 1997.

Hvorfor har du søgt nyt job?

Jeg havde lyst til nye faglige udfordringer. De seneste par år har jeg videreuddannet mig og har taget en Master of Public Policy (MPP) på Roskilde Universitetscenter (RUC) – og jeg havde lyst til at bruge min journalistik i en bredere sammenhæng, end jeg kunne som redaktør på Delta.

Det sværeste ved at skifte arbejde?

Helt generelt er det sværeste ved et nyt arbejde, at man lynhurtigt skal aflæse, hvilken kultur man kommer til, finde ud af, hvor kaffemaskinen står, og lære folks navne. Men ellers synes jeg ikke, det er svært at skifte arbejde. Jeg er så heldig at have fået mit ønskejob, hvor jeg skal arbejde med noget, jeg brænder for, i en organisation båret af engagement og frivilligt arbejde. Det betyder meget for mig, at engagementet er der.

Hvad var afgørende ved jobsamtalen?

Jeg tror, det personlige engagement var meget afgørende.

Hvordan har du klaret at tage en Master, samtidig med at du har arbejdet som redaktør?

Det må du nok spørge om! Jeg har trukket hårde veksler på min familie, og så har jeg tvunget mig selv til at arbejde mere systematisk og effektivt. Det var jeg ikke så god til før, men jeg er blevet bedre. Det var simpelthen nødvendigt, hvis jeg skulle uddanne mig, samtidig med at jeg arbejdede.

Uddannelsen tager to år. Der er undervisning hver anden fredag/lørdag, og dertil kommer gruppearbejde og skriftlige opgaver – samt alt det, der skal læses.

Jeg har været heldig at have en arbejdsgiver, der er meget venligt indstillet over for efteruddannelse. Men jeg er ikke gået ned i arbejdstid, mens jeg har læst.

Hvorfor tog du en MPP?

Jeg har jo tidligere læst sociologi og fik lyst til at supplere min journalistfaglige baggrund med noget mere samfundsfagligt. Jeg ville gerne vide noget mere om politik og økonomi, og på RUC er det muligt at læse MPP i et studiemiljø, hvor man læser med nogle, der har erhvervserfaring. Det er genialt og meget mere givende, end hvis jeg havde læst med nogle, der kommer direkte fra studentereksamen.

0 Kommentarer