»Jeg har lige fornyet mit pressekort«

Selv om man er ledig, er man stadig journalist. Det er filosofien hos Erik Schiøtt, som Journalisten følger, forud for at de nye regler for dagpenge træder i kraft. »Der ligger helt sikkert noget identitet i det,« siger han

Selv om man er ledig, er man stadig journalist. Det er filosofien hos Erik Schiøtt, som Journalisten følger, forud for at de nye regler for dagpenge træder i kraft. »Der ligger helt sikkert noget identitet i det,« siger han»Hver gang jeg ser noget interessant, så printer jeg det ud og lægger det hen i stakken, hvor der uden tvivl gemmer sig mange gode historier,« siger Erik Schiøtt.

Han er et af de seks medlemmer, som Journalisten nu vender tilbage til, efter at have mødt dem første gang i starten af november, hvor de stod til at miste retten til dagpenge, når de nye regler træder i kraft ved årsskiftet.

Erik Schiøtt er stadig på dagpenge nu, men han skal finde arbejde inden den 27. januar for ikke at ryge ud af systemet.

Selv om han lige nu ikke har nogen at sælge historier til, så ligger nysgerrigheden og identiteten som journalist stadig dybt i ham.

»Jeg læser samtlige dagsordener og referater fra de lokale udvalgs- og byrådsmøder, og jeg abonnerer samtidig på en del nyhedsbreve. Jeg følger meget med, selv om det egentlig ikke er noget, jeg kan bruge til noget konkret,« siger Erik Schiøtt.

Han fortæller, at han i højeste grad kan nikke genkendende til den cafe-drivende journalist Lene Torp Carlsens modvilje mod at aflevere sit pressekort.

Også selv om hverdagen byder på andet end redaktionslokaler.

»Der ligger helt sikkert noget identitet i det. Jeg har faktisk lige fornyet mit pressekort,« siger Erik Schiøtt.

Sidst Journalisten talte med ham, var hans ambition, at han ville sende flere uopfordrede ansøgninger, men det er ikke gået helt, som han håbede.

»Det lyder dumt at sige, at jeg ikke har tid, men jeg synes, at der er rigeligt at lave med at søge de stillinger, der er slået op,« siger Erik Schiøtt.

Det overrasker ham, at han har fået det sådan.

»Det er jo lidt skræmmende, så hurtigt man vænner sig til, at tingene går på den måde. Det havde jeg faktisk ikke troet,« siger Erik Schiøtt.

»Det er nok ligesom, at man affinder sig på en eller anden måde, men der ligger jo også en eller anden frustration eller afmagt i det,« siger Erik Schiøtt.

Hans målsætning for fremtiden er derfor at få sine ord ud i freelanceartikler eller læserbreve.

»Det er noget med, at man gerne vil fortælle gode historier, det er jo det, vores fag handler om. Så det handler om at gå ind og kigge på listen over medlemmerne i Danske Medier og se på, hvor mine historier kunne ende. Jeg har altid været fortrøstningsfuld,« siger Erik Schiøtt.

Erik Schiøtt, 55 år

På dagpenge siden 2009

November
Status: Jobsøgende
Falddato: 27. januar 2013
Målsætning: Sende flere uopfordrede ansøgninger

December
Status: Jobsøgende
Falddato: 27. januar 2013
Målsætning: Opsøge freelancekunder og skrive læserbreve

0 Kommentarer