”Jeg har ikke glædet mig til at komme på arbejde i dag”

Om lidt skal medarbejderne i DR Byen i København til stormøde, hvor ledelsen vil fremlægge den måske største spareplan i DR's historie. Vi mødte tre kolleger i DR Byens svingdør her til morgen

I dag klokken 10 er der stormøde i DR Byen, hvor medarbejderne får at vide, hvordan ledelsen vil gennemføre sin spareplan. DR skal spare knap 20 procent som følge af medieforliget.

Journalisten har her til morgen talt med tre kolleger ved svingdøren i DR Byen, efterhånden som de ankom på vej til arbejde.

 

Christian Lundow, redaktør, P6 Beat og P7 Mix

”Jeg vidste godt, at det ville ske nogle ting. Men det var lidt underligt at læse i andre medier i går aftes, at vores kanaler ser ud til at blive lukket.”

”Jeg tror, alle i DR synes, at det, de laver, er det vigtigste enten i forhold til at lave nyheder eller som en del af public service-pakken med kulturtilbud – og der synes jeg, at vi (P6 og P7, red.) har en kæmpe berettigelse. Og vi er jo ikke dyre, så jeg synes, det er mærkeligt at skære hos os.”

”Jeg er selv udlånt fra et andet sted i DR, så jeg ved ikke, hvordan jeg bliver påvirket. Men for mine kolleger som brænder for musikformidling, er det megaærgerligt.”

 

Trine Skovgaard, redaktør, DR3

”I aftes blev jeg en smule forarget over, at andre medier vidste mere end os, der arbejder i huset. Jeg blev forarget over dem, der har lækket det, og at der var nogle medier, der kørte historien. Det føltes lidt hensynsløst.”

”Jeg er ikke direkte påvirket, fordi vores målgruppe på DR3 er udtalt prioriteret som et af de steder, hvor der ikke skal spares. Men det kommer til at påvirke mig, hvilke arbejdsforhold der er.”

”At der bliver slukket for vores flowsignal, er ikke noget problem.”

Du føler dig selv tryg?

”Jeg er opdraget i produktionsmiljøet, hvor det er helt almindeligt med skiftende arbejdspladser. Men da jeg startede i DR, slog det mig, at mange havde arbejdet her længe. Ved den første fyringsrunde overraskede det mig, at folk sad og græd. Men jeg forstår nu meget bedre, hvad DR betyder for dem. Jeg er ikke bange for, at jeg ikke skal finde på noget. Men jeg er glad for DR, og det er det sted i tv-branchen, hvor der har været mest omtanke. Det handler ikke bare om at sælge noget, men om hvad vi vil fortælle. Der er en markant forskel sammenlignet med den kommercielle del af branchen. Det har betydet meget for min arbejdsglæde, og det gør det også for de andre.”

”Jeg har ikke glædet mig til at komme på arbejde i dag, som jeg ellers plejer.”

 

Jakob Skaaning, laver radio, tv og net som journalist på den undersøgende redaktion

”Jeg er meget spændt på, hvordan det skal udmøntes, og hvad vi ikke skal lave længere.”

”Jeg ved ikke, hvad det betyder for mig.”

”Den seneste periode har været ret rolig, men fra i går kunne man mærke, at der var noget i gære, og det har fyldt rigtigt meget siden.”

0 Kommentarer