»Jeg har hele tiden følt mig uskyldig«

Den tidligere Dato-journalist Bertel Henning Jensen er blevet frifundet efter at være tiltalt for husfredskrænkelse. I snart to år har han følt sig uskyldig.

Den tidligere Dato-journalist Bertel Henning Jensen er blevet frifundet efter at være tiltalt for husfredskrænkelse. I snart to år har han følt sig uskyldig.

Frifundet. Ordet fik journalist Bertel Henning Jensen til at ånde lettet op, efter han i snart to år har ventet på at blive frifundet i en retssag. Sammen med 82 andre var han tiltalt for uberettiget at have skaffet sig adgang til et hus på Dortheavej i København den 15. januar 2007. De 82 andre blev i juni i år dømt for krænkelse af husfreden, men den 16. december blev det afgjort, at Bertel Henning Jensen kunne forlade Retten på Frederiksberg som en ustraffet mand.

»Jeg er da glad og meget tilfreds. Hvis jeg må sige det lidt pompøst, så synes jeg, at retfærdigheden er sket fyldest,« siger Bertel Henning Jensen til Journalisten.dk.
I to måneder forsøgte han som under cover-journalist at blive en del af miljøet omkring Ungdomshuset for at afdække, hvad der virkelig foregik bag murene. Han havde opholdt sig i 15 timer i huset på Dortheavej 63 i København, da politiet anholdt alle i huset. Først flere timer efter anholdelsen afslørede han sin identitet som journalist for politiet.

»Hvis jeg trak pressekortet tidligere, ville jeg afsløre mig selv, og min reportage ville gå tabt. Jeg har aldrig haft dårlig samvittighed over forløbet, fordi jeg gjorde det eneste rigtige som journalist,« siger Bertel Henning Jensen. Det lykkedes ham at være under cover-journalist i yderligere en måned, inden den første inside-artikel blev publiceret i Berlingske Dato, og hans identitet blev afsløret.

»Det har ikke fyldt alverden, men jeg har da været irriteret over, at der skulle gå så lang tid, fra jeg blev tiltalt, til jeg blev frifundet,« siger han.

Bertel Henning Jensen har aldrig været tiltalt tidligere. Han arbejder nu som journalist for B.T.

Læs om rettens begrundelse for frifindelsen  her.

0 Kommentarer