»Jeg har affundet mig med, at jeg nok ikke vender tilbage«

Christian Hüttemeier skifter journalistik ud med kommunikation og bliver pressechef i Venstre. Og når man først én gang har skiftet side, kan man nok ikke komme tilbage igen, siger han til Journalisten.dk.

Christian Hüttemeier skifter journalistik ud med kommunikation og bliver pressechef i Venstre. Og når man først én gang har skiftet side, kan man nok ikke komme tilbage igen, siger han til Journalisten.dk.

Først var det drømmen at blive sportsjournalist – det blev han. Så søgte han nye udfordringer på Borgen. Og efter fire som politisk journalist går Christian Hüttemeier nu i Venstres tjeneste. Fra 1. november skal han være pressechef for partiets Folketingsgruppe.

»Jeg har set nogle muligheder for at tillægge mig nogle nye kompetencer. Med dette nye job har jeg mulighed for at rykke helt tæt på den politiske proces og samtidig lære en masse om rådgivning og ledelse. Jeg ved ikke, om det er et trin op i karrieren, men det er i hvert fald et vognbaneskift,« siger Christian Hüttemeier til Journalisten.dk.

»Jeg har ikke haft berøringsangst over for spindoktorer. Ja, de har da været enormt irriterende ind imellem, når de har forsøgt at bremse eller ændre artikler. Men over en bred kam har jeg kun haft gode samarbejdspartnere, når det gælder spindoktorerne på Borgen.«

Han skifter fra en stilling som journalist på Jyllands-Postens Christiansborgredaktion. Han har også tidligere arbejdet for Politiken, og i hans nye job vil han blive genforenet med hans gamle Politiken-kollega Mikael Børsting. Hos Venstre kommer han til at indgå i ledelsen af kommunikationsafdelingen, hvor han både har ansvar for det daglige pressearbejde og for udviklingen af kommunikationsafdelingen.

»Venstre står i en situation, hvor de skal finde ind i en ny rolle og finde ud af, hvad de skal gøre for at få regeringsmagten tilbage. Det hele er kastet op i luften, og der har jeg mulighed for at sætte mit aftryk på, hvordan det hele skal skrues sammen,« siger Christian Hüttemeier til Journalisten.dk.

Men jobskiftet har ikke været nemt. Christian Hüttemeier har måttet gøre sig mange tanker om, om han var klar til at forlade det journalistiske fag, som han kender det. Diskussionen om tidligere spindoktorers plads i medierne lumrer stadig, og jobskiftet har derfor indebåret beslutninger om, hvor Christian Hüttemeier kan se resten af sin karriere bevæge sig hen.

»Jeg tænker, det måske ikke kan lade sig gøre at vende tilbage til journalistik i klassisk forstand,« siger han.

»Jeg har svært ved at afkode, om der er et skred i gang – at man måske godt kan vende tilbage til journalistik. Men vi så jo for eksempel, at da Sandy French vendte tilbage til DR (efter at have været rådgiver for Brian Mikkelsen (K), red.), vakte det enorm debat. Derfor har jeg også tænkt det her skifte grundigt igennem og affundet mig med, at jeg i udgangspunktet ikke kommer til at vende tilbage til klassisk journalistik.«

0 Kommentarer