»Jeg fik et meget hårdt skub og fløj bagover«

En journalist fra JydskeVestkysten blev i går væltet omkuld af en person, der var tiltalt i en sag om ulovlig våbenbesiddelse. Syd- og Sønderjyllands Politi afviser, at der var tale om vold. »Journalister skal mindst have samme beskyttelse som andre,« siger chefredaktør på JV

I går klokken 10.35 udviklede en retssag ved retten i Haderslev sig dramatisk, da et tidligere byrådsmedlem skubbede en journalist fra JydskeVestkysten, så han faldt.

Det skriver JydskeVestkysten.

Den tidligere lokalpolitiker var i retten sigtet for tyveri af el og tiltalt for at besidde flere ulovlige våben, blandt andet en kastestjerne, en totenschläger og et samuraisværd.

Syd- og Sønderjyllands Politi afhørte begge parter, og politiet afviser, at der var tale om vold. 

»Det er en alvorlig sag, for alle skal kunne opholde sig frit til retsmøder. Men man må også respektere, hvis ikke folk ønsker at svare på ens spørgsmål,« sagde den vagthavende Ivan Gohr til BT. 

Chefredaktør på JydskeVestkysten Jørn Broch siger, at man som journalist ikke skal være sart.

»Men det er uhørt, at man som journalist bliver slået eller væltet omkuld, bare fordi man passer sit arbejde. For mig er det et stort overgreb, når nogle lægger hånd på en,« siger Jørgen Broch.

Han undrer sig over, at man som journalist risikerer at blive væltet omkuld, bare fordi man stiller spørgsmål.

»Journalister skal mindst have samme beskyttelse som andre. Det håber jeg også, at politiet mener,« siger Jørgen Broch.

Larz Grabau siger til Journalisten, at han havde aftalt med den midaldrende mand, at de skulle mødes uden for retten. Larz Grabau ville gerne have en reaktion på, at sigtelserne for tyveri var blevet frafaldet, forklarer han.

»Jeg sagde til ham, at han måtte være lettet over, at sigtelsen var faldet. Han svarede, at han gerne ville undgå at møde mig, og jeg gentog spørgsmålet. Så stillede han sig tættere på mig og spurgte, hvad jeg ville skrive. Han tog min blok og hev i den. Jeg holdt fast og endte med at flyve ind i en skraldecontainer,« siger Larz Grabau.

Han siger, at han har skrevet om manden tidligere, uden at det har skabt problemer.

»Det kom helt bag på mig, at der kom den reaktion. Han kunne jo bare have gået sin vej, hvis han ikke ville svare på spørgsmål,« siger Larz Grabau.

Politiet mener ikke, det er et overfald. Hvordan oplevede du det?

»Jeg fik et meget hårdt skub og fløj bagover. Det var et skub eller et slag. Men jeg ved ikke, hvor grænsen går,« forklarer Larz Grabau.

»Men jeg har ikke lidt alvorlig skade.«

Efter sammenstødet meldte den tidligere lokalpolitiker sig selv på politistationen. Han er nu sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Journalisten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den tidligere politiker.

1 Kommentar

Michael Martensen
31. OKTOBER 2013
Jeg har lige oplevet noget
Jeg har lige oplevet noget lignende - omend ikke så groft https://plus.google.com/+MichaelBjørnbakMartensen/posts/faU5GJPipoY