“Jeg er træt af at være kontraktslave.”

  Navn: Stephan GhislerNyt job: 1/6 fra journalist på TV 2/NYHEDERNE til kommunikationschef hos Vindmølleindustrien.Uddannelse: Journalist fra Syddansk Universitet i januar 2002.Jobforløb: Freelancer for TV 2. Kontraktansat på TV 2/NYHEDERNE december 2002. Derefter på korte kontrakter hos TV 2 frem til juni i år.

Navn: Stephan Ghisler

Nyt job: 1/6 fra journalist på TV 2/NYHEDERNE til kommunikationschef hos Vindmølleindustrien.

Uddannelse: Journalist fra Syddansk Universitet i januar 2002.

Jobforløb: Freelancer for TV 2. Kontraktansat på TV 2/NYHEDERNE december 2002. Derefter på korte kontrakter hos TV 2 frem til juni i år.

Hvorfor skifter du? Efter fem korttidskontrakter på TV 2 har jeg fået nok. Jeg er træt af at være kontraktslave. Det giver en utryghed og en følelse af, at man ikke er god nok til at blive fastansat. Jeg følte mig hele tiden presset arbejdsmæssigt. Det føles som mangel på tillid. De kan gøre det, fordi det er købers marked, men det er
utilfredsstillende både for de kontraktansatte og de fastansatte. Det går ud over arbejdsmiljøet, som er for nedadgående.

Smækker du med døren? Nej, jeg har været glad for at være på TV 2. Det har været fantastisk at være en del af det miljø med dygtige kolleger og et godt kammeratskab. Men efter 2 1/2 år rundt i hele TV 2 er jeg klar til andre udfordringer.

Kan du undvære at lave tv? Selvfølgelig vil jeg komme til at savne pulsen, men jeg glæder mig til at prøve noget andet og til at få mere tid til fordybelse, end man har i dag-til-dag journalistikken.

Hvad forventer du af dit nye job? Det bliver spændende at arbejde i en brancheforening og at komme over på den anden side af bordet. Det er nyt at skulle arbejde for en organisation med en klar målsætning. Jeg kan godt lide den strategiske kommunikation og glæder mig til at varetage organisationens interesser og værdier. Det er værdier, jeg kan stå inde for. Jeg skal arbejde til gavn for miljøet, samtidig med at produktionen gavner den danske samfundsøkonomi. Det er interessant og attraktivt også at skulle forholde sig til, at resultaterne kan måles på bundlinjen.

Hvad skal du lave? Jobbet er netop udvidet til at være en fuldtidsstilling, og jeg kan selv være med til at præge indholdet. Vi er 12 i København, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med kolleger fra andre faggrupper. Jeg skal arbejde med både intern og ekstern kommunikation. Blandt andet udarbejde en kommunikationsstrategi, deltage i messer og konferencer, arbejde en del i udlandet, og så har jeg tilbudt at lave et tjek af medlemsvirksomhedernes kommunikation.

Hvorfor fik du jobbet? Fordi jeg er uddannet journalist med en bred nyhedserfaring inden for et stort medie og er vant til at spotte en god historie. Så tror jeg også, at de godt kan lide, at jeg har arbejdet meget som frivillig med idræt. Jeg fik jobbet via mit personlige netværk, og det var et godt tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til.

Er der krav til din påklædning? Det har vi faktisk ikke talt om. Jeg har dyrket elitesport, og der er næsten altid et sportslogo på mit tøj. Så mine venner vil le, når de hører, at jeg nok skal have et jakkesæt og et slips hængende på kontoret til særlige lejligheder. Det bliver en omvæltning.

0 Kommentarer