»Jeg er – som mit navn – en bro«

Som ny centerleder på Journalistik på SDU vil Peter Bro især stå for den praktisk anvendelige forskning, der hjælper til at udvikle medierne og journalistikken.

Som ny centerleder på Journalistik på SDU vil Peter Bro især stå for den praktisk anvendelige forskning, der hjælper til at udvikle medierne og journalistikken.

Der er tre fokusområder for Peter Bro, når han 1. april indtager sit kommende hverv som leder af Center for Journalistik: at styrke uddannelsen, at styrke forskningen og så at bidrage til udviklingen af den praktiske journalistik. Netop det sidste – at omsætte forskning til udvikling – er måske især et varemærke for Peter Bro, der aldrig har været forskertypen, der burede sig inde i sit studerekammer for at pudse på svært forståelige teorier.

»Jeg opfattes – som det også ligger i mit efternavn – som en bro mellem forskningen og journalistikken. På den ene side går jeg meget op i at forske, men jeg er også meget optaget af at få bragt den viden videre, så vi kan blive bedre til at lave journalistik,« siger Peter Bro, og tilføjer, at han gerne vil vente med de større programerklæringer, til han er tiltrådt.

Med Bro i lederstolen kommer der igen akademiske kræfter i spidsen for universitetsuddannelsen. Han afløser en række ledere der i rækkefølgen Niels Krause-Kjær, Troels Mylenberg og Per Knudsen hver især kom fra en praktisk tilgang til faget. Peter Bro har to års arbejde som pressesekretær for Ventre i 1995-97, men de sidste 10 år har hans karriere været som forsker og underviser på SDU, dog med et par svipture til Københavns Universitet og Colombia University. Inden Ph.D.-ansættelsen på SDU i 1999 havde han en cand. comm. fra RUC.

Han tror selv, han universitetsbaggrund kan blive en fordel i forhold til det øvrige universitet.

»Jeg håber at kunne bidrage med min viden om den mekanik, der driver universitetet. Som en kollega sagde: vi har behov for en slæbebåd, der både har trækkraft i forhold til at få vores i alt 6 uddannelser til at køre, og på den anden side har lokalkendskab og kan navigere i smult farvand,« fortæller han.

Selvom Peter Bro er et velkendt navn i branchen, er han ikke som for eksempel Troels Mylenberg et navn, der hyppigt optræder i debatspalterne med meninger om dette og hint inden for journalistik og samfund. Det vil han nu komme til oftere, men ikke på Mylenberg-niveau.

»Min plan er at fortsætte i det spor, jeg har lagt, nemlig at jeg er forsker og helst vil udtale mig med vidensbelæg. Så kan det godt være, der vil være nogle principielle sager, hvor man som leder af SDU-uddannelsen skal have en holdning. Det er ti år siden jeg skrev min første bog om journalistik, og det er jo et udtryk for, at jeg er meget passioneret omkring journalistikkens rolle i samfundet,« siger Peter Bro, der altså trods sine kun 37 år har en lang løbebane i samspillet mellem forskning og journalistik.

0 Kommentarer