“Jeg er som et barnekrus”

 

 

Ane van der Mosselaar kommer hjem fra arbejde med hænderne over hovedet. Hun har ikke bare fået et job. Hun har fået et drømmejob. Det kan hun takke sig selv – og en konkurrence – for.

"Bare du ikke laver det til en ynkelig artikel, for der er ikke nogen, der skal ynke mig. Det kan jeg ikke holde ud."

43-årige Ane van der Mosselaar har haft lange perioder med arbejdsløshed, siden hun blev færdig på Journalisthøjskolen for næsten to år siden.

"Jeg har fået nogle tæsk, men jeg er ligesom et barnekrus med vægt i bunden. Jeg vil, at det skal lade sig gøre."

For nylig sejrede barnekrusets fysiske love. Ane van der Mosselaar, som er hollandsk gift, fik job første maj som tilrettelægger på DR-programmet "Hvad er det værd".

"Jeg er helt vild. Jeg hopper rundt, når jeg kommer hjem. Mine børn er ved at brække sig over mig," griner hun i mobilen fra en optagelse i Vejle.

Det er ganske vist kun et barselsvikariat på otte måneder. Men det er lige meget. Hun ser jobbet som et bevis på, at hendes livsfilosofi har sejret:

"Man skal blive ved med at forfølge det, man vil."

Ane van der Mosselaar startede sin journalistiske karriere som praktikant på TV 2/ØSTJYLLAND. Hun lavede nyheder, selv om hun aldrig har været nogen nyhedshaj. I stedet har hun lyst til at lave underholdende programmer eller dokumentarprogrammer.

Det forsøgte hun også, da hun blev færdig fra Journalisthøjskolen. Men det var ikke let at være freelancer i Århus med landets største arbejdsløshed.

I november i fjor skete der imidlertid noget. Sammen med en veninde vandt hun lige pludselig Journalistforbundets pitchingkonkurrence. Hun ville "afdække alt, hvad der er relevant i forhold til sko og kvinders forhold til sko," sagde hun til JOURNALISTEN. Sejren udløste 60.000 kroner og et tungt fremadrettet skub.

"Det betød noget. I stedet for at følge alle opfordringer til at videreuddanne mig til web-journalist eller informationsmedarbejder, som er så moderne for tiden, bestemte jeg mig for at tage efteruddannelse i noget, der måske var ufornuftigt, men som interesserer mig, og som jeg synes jeg er god til."

Ane van der Mosselaar tog på efteruddannelse i power-tv og konceptudvikling.

"Og jeg havde det som en fisk i vandet."

Hun griner højt.

Kurserne bekræftede, at hun havde fundet sin færge i det frådende mediehav. Men færgen var selvfølgelig fyldt.

Der var hverken nogen, der købte vinder-ideen eller Ane van der Mosselaars arbejdskraft. Der skal penge på bordet, og da hun stadig nægtede at tage den "sikre vej", som hun kalder informations- og webjournalistik, blev hun for nylig nødt til at tage et job som natportier. Syv nætter i træk. For derefter at kunne bruge syv dage på at lave tv.

"Jeg nåede to dages oplæring, så fik jeg jobbet her," griner hun.

Siden har hun "bare været så glad".

"Ja, jeg er stolt. Nu har jeg en chance for at bevise, at jeg godt kan."

"Jeg er altid gået efter det, jeg brænder for. Altid kastet mig ud i nye halsbrækkende ting, som var lige på kanten af, hvad jeg kunne klare. Men jeg synes, at det her viser, at man skal blive ved med at tro på det, man kan og det, man vil. Det gælder om at holde hovedet højt."

0 Kommentarer