Jeg er hverken røget eller speget eller sindet!

BRØLER. Til min store forbløffelse var jeg gjort til coverman i Journalisten nummer 14. Det kan jeg leve med, da billedet åbenlyst var blevet forskønnet ...Derimod kan jeg ikke leve med, at rubrikken over forsiden var lodret forvansket - ja stik imod virkeligheden.

BRØLER. Til min store forbløffelse var jeg gjort til coverman i Journalisten nummer 14. Det kan jeg leve med, da billedet åbenlyst var blevet forskønnet …

Derimod kan jeg ikke leve med, at rubrikken over forsiden var lodret forvansket – ja stik imod virkeligheden.

"Tyge rød ud", stod der gudhjælpemig. Det har givet mig en hel del forklaringsproblemer både i DR og blandt kolleger ude i byen.

Jeg er aldeles ikke "røget ud" – og der er intet belæg for hverken at skrive det eller for inde i bladet at gøre mig til en art alibi for en fortovsbemaling, der siger "DR FYRER OG HYRER". Det har jeg ikke udtalt mig om, da jeg intet ved om sammenhængen. Derimod har jeg i en telefonenquete fortalt – som sandt er – at jeg ganske og aldeles frivilligt og på eget initiativ har søgt og fået en fratrædelsesordning. Per 30. september 2011, hvor jeg er fyldt 67 og går på pension. Helt udramatisk.

Det er ikke fair, at vort fagblad, der jo ellers holder den journalistiske fane højt, griber til metoder, der bedst kendes fra boulevardpressen. I laver jeres egen historie, og så bliver jeg som en anden dansebjørn proppet ind i den – løsrevet fra enhver sammenhæng. Det er simpelthen for dårlig journalistik!

Miseren kan ikke klares med en såkaldt "præcisering" på næste nummers læserbrevsside. Det er en klar brøler, som må dementeres. Også af hensyn til mine chefer, som har behandlet mig forbilledligt i 33 år og også i denne sag.

Jeg vil kort præcisere den rette sammenhæng for at undgå yderligere misforståelser:
Længe før den såkaldte "sindet-dag" havde jeg indgået en aftale, der gjorde det muligt for mig at fortsætte i flere år ud over den normale pensionsalder. Jeg var altså end ikke i farezonen. Da ledelsen kort før den 30. august spillede ud med fratrædelsestilbud, besluttede jeg mig for at slå til – også i erkendelse af, at fremtiden i de elektroniske medier ikke tilhører mig og min generation.

Jeg bad udtrykkeligt om ikke at blive fritstillet, da jeg elsker min metier og er så gammeldags, at jeg mener, man skal arbejde, når man får løn. Ordningen gav mig en økonomisk fordel, så jeg får råd til at lære at spille golf før mit otium. Det er såmænd det hele.

– Tyge Pedersen, DR

SVAR. Kære Tyge Pedersen. Vi kan godt se, at forsiden kan læses, som om du blev fyret. Det var ikke vores mening, og vi er kede af, at du og andre har oplevet det på den måde, så vi beklager, at vi lavede den forsiderubrik.

Som vi præciserede i det seneste nummer af Journalisten, skriver vi ikke i bladet, at du er blevet sindet eller fyret. Vi har citeret dig for at sige, at du har søgt og fået en fratrædelse. Vi tænkte, at hvis ikke der havde været en sparerunde med fratrædelser, så ville du have fortsat i DR i flere år. Derfor skriver vi, at du 'røg ud' som følge af sparerunden.

– Jakob Elkjær, redaktør

0 Kommentarer