“Jeg elsker det her. Det er fand’me sjovt!”

  Navn: Carina Buus, 24 år.Nyt job: 1/4 fra studerende på Syddansk Universitet (SDU) til journalist og videojournalist på TV2 ØST, Vordingborg.

Navn: Carina Buus, 24 år.

Nyt job: 1/4 fra studerende på Syddansk Universitet (SDU) til journalist og videojournalist på TV2 ØST, Vordingborg.

Jobforløb: Som gymnasieelev sportsmeddeler for Aalborg Stiftstidende, der siden er blevet til NORDJYSKE Stiftstidende. Uddannet fra Institut for Journalistik på SDU den 29. april i år. Fik selv lov til at bestemme, hvornår hun ville begynde i sit nye job, og slog til en måned før eksamen. Den dag får hun fri, så hun kan forsvare sin tv-opgave i Odense.

Hvordan fik du jobbet? Jeg var i praktik på TV2 ØST indtil februar. Nogle måneder før den sluttede, gik jeg ind og spurgte min chef, hvordan mulighederne var, når jeg var færdig. Jeg var da lidt nervøs, men jeg ville gerne have klare linjer. Han kunne tilbyde mig at komme ind som freelancer med mange vagter og sagde, at jeg ville få et job, når der kom en ledig plads. Så skete der det, at to sagde op. Den 2. februar blev jeg kaldt ind og fik tilbudt et job. Da var jeg lige begyndt på mit bachelorprojekt, som jeg lavede på TV2 ØST. Så der kom mere ro på og jeg blev rigtig glad.

Har du altid haft lyst til at lave tv? Nej, det er kun snobber, der laver tv … Det mente jeg, dengang jeg var sportsmeddeler og troede, at jeg skulle være skrivende hele mit liv. Men i Odense bliver vi udsat for det hele, og efter en uges tv-kursus havde jeg det bare sådan: »Jeg elsker det her. Det er fand'me sjovt!« Da jeg skulle søge praktik, var jeg slet ikke i tvivl.

Hvad er det bedste ved jobbet? Det er en kombination af almindelige journalistvagter på nyheder og vagter som videojournalist, hvor man selv klarer det hele uden fotograf på. Jeg er lidt af en skarp nyhedshund, så det passer mig godt. Det er lidt hårdt at skulle nå det hele selv, men det tænder mig rigtig meget, og det er rart at gå hjem med fornemmelsen: »Jeg gjorde det!«

Er det en god arbejdsplads? Ja. Det, der er så godt ved ØST, er, at man får lov til at lave det, man har lyst til. Som praktikant fik jeg en uddannelse som videojournalist og blev taget ud af produktionen i to en halv måned. Det var flot. Jeg var også med i en temagruppe, som nu er ændret til en gravegruppe, hvor vi laver otte-ti-minutters dokumentarer til søndag aften. Det er planen, at jeg skal tilbage til gravegruppen. Socialt har vi det også rigtig godt. Både på jobbet og i København, hvor mange af os bor. Selv om der er stress på, er der plads til sjove bemærkninger.

Er du så selv blevet en snob? Nej, slet ikke. Jeg laver ikke fjernsyn for at komme på skærmen. Det har jeg ikke det mindste behov for. Jeg gør det, fordi jeg har lyst til at fortælle nyheder i billeder. Tv har en helt anden gennemslagskraft, og det at fortælle historier i billeder giver en ekstra dimension.

0 Kommentarer