search

Jeg brækker mig

Dagens avis: Lige dele royalt bryllup og misbrugte Brønderslev-børn. Jeg væmmes.

Dagens avis: Lige dele royalt bryllup og misbrugte Brønderslev-børn. Jeg væmmes.

Yuk. Yuk. Yuk. Hvorfor skal Brønderslev-sagen dækkes med alle de rædselsfulde detaljer? Hvad er formålet? Hvad er konsekvensen? Hvilken journalist synes, at det giver dyb mening at dække en retssag som den i alle dens ufattelige detaljer? Hvilken normalt begavet redaktør vil bruge ressourcer på det? På grund af læsertal?
Jeg forstår det ikke.

Jeg vil have historierne om, hvordan vi som borgere i dette såkaldte velfærdssamfund kan undgå flere sager af den slags. Hvordan kan vi sørge for, at børn trygt kan fortælle nogen om, at deres hjem ikke er et hjem, men et mareridt?
Og hvad sker der med børn, som kommer på børnehjem? For vi ved jo, at børnehjem og betalte plejeforældre er en bedre løsning end det, de kom fra, men næppe den bedste løsning. Men som samfund bliver vi ved med at benytte os af den løsning.

De perspektiver skal være en del af hver eneste forbandede artikel om denne sag. Fordi ellers er det jo bare en sag om en tilfældig uhyggelig familie, og jeg kan ikke gøre nogen forskel. Vi kan ikke gøre nogen forskel. Det er ligemeget. Ligegyldigt.

Og så skal jeg samtidig se, hvordan aviserne smider om sig med ressourcer på brylluppet i det britiske kongehus. Fint nok. Det er romantisk og ih-så-charmerende, men bom bom bom… Hvad er vigtigst? Kongebryllup? Reportage fra retssag med rigtigt "fede" detaljer om overgreb og svigt?
Eller den store gennemgribende analyse af, hvad vi som naboer, som pædagoger, som journalister, som beslutningstagere og som borgere bør gøre for at hjælpe dem, der lever hver dag i et mareridt?

Skal det kun være sådan nogle som Tine Bryld, der egenhændigt redder verden? Hun er desværre død. Hvem erstatter hende? Gør vi?

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen