“Jeg bestilte et fjernsyn. Sådan et havde jeg ikke før.”

Nyt Job: Camilla Stampe, 27 år. Fra debatredaktør på Politiken til tilrettelægger af Vogternes Råd på DR2.  

Er Vogternes Råd Mogensen og Kristiansen, hvor I snakker om medier i stedet for politik?
Nej, formen i Vogternes Råd er helt anderledes – og meget sjovere! Vi går til mediernes dagsorden på en underholdende måde og diskuterer, hvorfor nogle historier får stor gennemslagskraft, mens andre slet ikke gør. Vi udfordrer også vinklerne på historierne, for måske kunne ham casepersonen, som er udnævnt til stakkel, også blive opfattet som det stik modsatte.

Hvordan skruer du det sammen?
Mit job består af alt lige fra research og planlægning til afvikling i studiet. Jeg finder historier til programmet og er også med til at skrive Ane Cortzens manuskript. Som skrivende journalist var jeg vant til at have fuldstændig kontrol over det endelige produkt, men med tv er man hele tiden afhængig af mange andre menneskers arbejde, og derfor kan man slet ikke styre det på samme måde. Omvendt styrker det følelsen af at være en del af et hold, og det er fedt. Tv-mediet er jo helt nyt for mig, men jeg er langsomt ved at spore mig ind på det.

Ahva? Har de ansat én, der ikke har lavet tv før? Hvordan hænger det sammen?
Egentlig er der en del paralleller mellem tilrettelæggerjobbet og mit tidligere job på Politiken. Begge steder handler det om at researche, interviewe og finde gode historier. Når det er sagt, så har jeg selvfølgelig en del at lære. I dag har jeg været på kursus i at klippe, og det har jeg ikke gjort, siden jeg gik på studiet. Det kræver tålmodighed, men det er sjovt, og nu kan jeg snart lave mine egne indslag til programmet.

Hvordan forberedte du dig?
Jeg skyndte mig at se en masse tv. Og så bestilte jeg et fjernsyn. Sådan et havde jeg ikke før.

Intet fjernsyn?! Hvorfor så skifte til tv?
Det gik ret stærkt. DR ringede uopfordret med tilbuddet en eftermiddag, næste morgen kom jeg til samtale, og om aftenen havde jeg så et nyt job. Desuden var jobbet som debatredaktør et vikariat, der ville løbe ud om et par måneder, og med et benhårdt ansættelsesstop på Politiken kunne jeg ikke være sikker på, at jeg ville blive forlænget. Avisbranchen er jo generelt lidt presset i øjeblikket, så derfor tænkte jeg, at det ville være en god investering at lære tv-mediet at kende. Indtil videre har det været vildt sjovt og meget lærerigt.

CV: Kandidat i journalistik fra SDU, 2011. Journalist på Information, 2011-12. Debatredaktør på Politiken, 2012-13.
Tilrettelægger på DR2, 2013. Medforfatter til bogen Piratjagt, 2011.

0 Kommentarer