Janne Aagaard ny kommunikationschef hos Fyns Politi

Janne Aagaard skifter forbrugerstof ud med kriminalstof, når hun fra 1. september skal være kommunikationschef hos Fyns Politi.

Janne Aagaard skifter forbrugerstof ud med kriminalstof, når hun fra 1. september skal være kommunikationschef hos Fyns Politi.

Den tidligere Tænk-redaktør Janne Aagaard skal for fremtiden tage sig af den interne og eksterne kommunikation for politiet på Fyn. Det skriver TV2Fyn.dk.

Umiddelbart før sommerferien forlod Janne Aagaard sin stilling som redaktør for magasinerne Tænk og Tænk Penge efter intern uenighed om ledelsesstilen. Hun sagde dengang til Journalisten.dk, at hun langtfra havde travlt med at finde sig et nyt job. Men der skulle altså ikke gå meget mere end en måned, før Janne Aagaard fandt nye udfordringer.

Jobbet er ikke helt nye græsgange for Janne Aagaard. Hun har tidligere været redaktør for Magasinet Politi, hvor hun var med til at sikre bladet Bording-prisen tilbage i 2008. Derudover har hun også undervist på Politiskolen og på Rigspolitiets efteruddannelse.

Stillingen som kommunikationschef for Fyns Politi er en nyoprettet stilling. Politikredsen ønsker at sætte mere fokus på den interne kommunikation til kredsens 800 medarbejdere og ansatte.

»Jeg glæder mig til at begynde i min nye stilling. Fyns Politi er en god politikreds og ikke mindst arbejdsplads, men det når ikke altid ud til borgerne. At blive bedre til at forklare om politiets prioriteringer og afstemme forventninger vil skabe mere forståelse og forhåbentligt også tryghed,« siger Janne Aagaard til TV2Fyn.dk.

8 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
6. AUGUST 2011
Re: Janne Aagaard ny kommunikationschef hos Fyns Politi

Ja det er godt nok op ad bakke, hvis du vil forsøge at overbevise mig om, at politiet der i lighed med militæret har en meget stram hierarkisk kommando og kommunikationsstruktur, kan bruge en civil journalist til ret meget, i forbindelse med den interne kommunikation.

Og de fleste journalister vil nok også foretrække, at få oplysninger fra politiet i en rå og ubearbejdet form, så de selv kan vinkle deres historier, så skal vi ikke bare runde denne disput af med at konstatere, at Janne Aagaards opgave ikke er væsentligt forskellige fra andre kommunikationschefers, hendes primære job er, at hun skal forsøge at beskære og vinkle de informationer der slipper ud til medierne, så de i størst mulig omfang gavner politiets image.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen 

Troels Gadegaard Frølich
5. AUGUST 2011
Re: Janne Aagaard ny kommunikationschef hos Fyns Politi
Der er vist ikke mere at hente i den her debat..
Niels Riis Ebbesen
4. AUGUST 2011
Re: Janne Aagaard ny kommunikationschef hos Fyns Politi

Til alle dem der "køber" den udlægning, vil jeg lige sige, at jeg kender en som meget gerne vil sælge et 324 meter højt jerntårn, som står centralt placeret i Paris.

 

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen 

Thomas Maxe
4. AUGUST 2011
Re: Janne Aagaard ny kommunikationschef hos Fyns Politi

Få nu lige lidt kontrol over de der paranoide forestillinger om, hvad en kommunikationschef laver.

Jeg har endnu aldrig mødt en kommunikationsmedarbejder, som havde til opgave at lyve eller at nægte at give oplysninger til pressen, som journalisten under andre omstændigheder ville have fået.

Politiet har naturligvis masser af sager, hvor man af hensyn til en sigtets eller den forurettedes privatliv eller af hensyn til efterforskningen nødvendigvis må svare "ingen kommentarer". Det vil ikke blive hverken værre eller bedre, fordi der bliver ansat en kommunikationschef.

Oprettelsen af stillingen er vel først og fremmest en erkendelse af, at store arbejdspladser har utrolig stor glæde af de kompetencer, som journalister besidder - både til intern og ekstern kommunikation. Fyns Politi er spredt på mange forskellige adresser, og de ansatte er vel også en slags mennesker, der vil få glæde af at følge bedre med i, hvad kollegerne foretager sig. Netop intern kommunikation er ofte stærkt underprioriteret, og journalister er faktisk rigtig gode på det område.

En kommunikationschef har også ansvar for meget andet end lige intern information og kontakten med pressen. Det kan f.eks. være forbedring af kommunikationen med andre eksterne interessenter så som restauratører, besøgende på politigården, skoleklasser og andre myndigheder i totalforsvaret. Blandt mange opgaver kunne også være udarbejdelse af informationsmateriale til eksempelvis ofre for forbrydelser. Hvor mange gange har man ikke læst avisartikler om, at ofre føler sig ladt i stikken, når først politiet har optaget rapport?

Og i øvrigt tillykke til Janne Aagaard, som forhåbentlig bliver glad for sit nye job. Hun får i hvert fald masser af spændende og samfundsnyttige opgaver at kaste sig over.

Niels Riis Ebbesen
4. AUGUST 2011
Re: Janne Aagaard ny kommunikationschef hos Fyns Politi

Politiet skal da bare oplyse medierne og samfundet om sagerne som de er, der skal da ikke være en spindoktor som skal vurdere, hvad medierne og samfundet bør og kan tåle at få kendskab til.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen 

Flere