MIN YNDLINGSAVERSION

Jan Schouby: Politikernes evige beskyttelse af DR er en gåde af de helt store

Chefredaktør Jan Schouby fra Århus Stiftstidende er dagens modtager af Journalistens sommerstafet. Her svarer medie- og kommunikationsfolk hen over sommeren på, hvad der er deres yndlingsaversion i branchen (rettet)

Min yndlingsaversion i medierne er …

Politikernes evige beskyttelse af Danmarks Radio. Naturligvis skal vi have et stærkt statsfinansieret medie, men det er en gåde af de helt store, at politikerne bliver ved med at poste så mange penge i DR. Et budget på 3,5 milliarder er ekstremt mange penge. Det bør være muligt at have et stærkt statsmedie uden samtidig at skulle bruge så voldsomme beløb.

Det irriterer mig så meget, fordi …

Politikerne taler ved alle festlige lejligheder igen og igen om vigtigheden af, at vi har lokale og regionale medier.

Det sidste er jeg naturligvis 100 procent helt enig med dem i, men lige nu er netop lokale og regionale medier så meget under pres, at det ikke er nok bare at tale om det. Det koster penge at være til stede lokalt og regionalt og sikre kvalitetsjournalistik. Men det har vist sig svært mange steder at lave en forretning, der kan tjene penge på det.

Journalistens sommerstafet

Jan Schouby har modtaget dagens stafet fra sportsvært Thomas Bilde. Han har peget på Jan Schouby med begrundelsen:

”Jeg vil gerne høre fra Jan, da jeg ved, han har en holdning til det meste. Jeg kan godt lide, når folk i branchen tør stikke næsen frem og stå på mål for deres holdninger. Den kamp har jeg, med fornøjelse, set Jan tage flere gange i forbindelse med hans overskrifter, artikler i avisen eller opslag på sociale medier. Så lad os endelig få ham til at harcelere over noget andet end AGF.”

Det, man kunne gøre for at ændre det, er …

Noget at det vigtigste, politikerne kan gøre, er at ændre reglen om koncernloft.

Som det er nu, er der en øvre grænse for, hvor meget en virksomhed må modtage i mediestøtte, og det gør det unægteligt sværere for lokale medier at finde sammen i koncernfællesskaber, når der er et øvre loft.

Hvad giver dig håb for mediebranchen …

At politikerne ved seneste medieforlig trods alt omfordelte en del af mediestøtten, så netop lokale og regionale medier får flere penge. Samtidig viste ikke mindst coronatiden, at folk rigtig gerne vil lokale og regionale medier.

Rettet 17/8 kl. 10:31: Ved en fejl fremgik det tidligere af teksten, at DR får 3,8 milliarder kr. i offentligt tilskud. Det er rettet til 3,5 milliarder. 

0 Kommentarer

Læs også

Min yndlingsaversion

Thomas Bilde: Clickbait virker, og det irriterer mig gang på gang

14. AUGUST 2023