Jan Kjærgaard: »Der er hverken tale om en forfremmelse – eller det modsatte«

Ekstra Bladets Jan Kjærgaard er tilbage fra ferie efter tumulten om skattesagen. Han er flyttet væk fra Christiansborg, men regner med at hans megafon, som han laver råbeinterviews igennem, skal i brug igen.

Ekstra Bladets Jan Kjærgaard er tilbage fra ferie efter tumulten om skattesagen. Han er flyttet væk fra Christiansborg, men regner med at hans megafon, som han laver råbeinterviews igennem, skal i brug igen.

»Jeg er i gang igen. Jeg er såkaldt undersøgende journalist og tilknyttet EB's dokumentargruppe. Jeg fortsætter egentlig bare med at grave i ting og sager, bede om aktindsigt, gennemgå stakke af dokumenter, udføre feltarbejde i marken, konfrontere og den slags.«

Sådan svarer journalist Jan Kjærgaard når journalisten.dk via e-mail spørger ham, hvad han skal lave efter endt ferie oven på første runde i skattesagskommissionen. Hans forklaring her afdækkede et så intimt parløb med særlig rådgiver Peter Arnfeldt, at avisen flyttede Jan Kjærgaard væk fra Christiansborg.

Men de slagkraftige metoder er ikke lagt helt på hylden. Jan Kjærgaards særlige kendemærke megafonen, som han ynder at råbe sine spørgsmål gennem, regner han med skal ned fra hylden igen:

»Som hidtil skal jeg først og fremmest levere til den trykte avis. Det er min forventning at der også bliver brug for megafonen her og der.«

Jan Kjærgaard erklæret inhabil

Under skattesagen er det kommer frem, at Jan Kjærgaard og Peter Arnfeldt havde samarbejdet tæt om etableringen af en særlig skattekonto, som den daværende borgerlige regering brugte til at lokke udfordreren Helle Thorning-Schmidt i et verbalt baghold.

Efter Jan Kjærgaards forklaring opstod der interne diskussioner på Ekstra Bladets Christiansborg-redaktion. Og kort efter besluttede ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen, at flytte Jan Kjærgaard væk fra magtens centrum.

Det fremgik af en intern mail rundsendt på avisen:

"Det har længe været besluttet og aftalt med Jan Kjærgaard, at han er inhabil og derfor ikke kan dække den store skattesag, som en undersøgelseskommission er i fuld gang med at afdække.

Skattesagen fylder nu så meget på den politiske redaktion og det politiske liv på Christiansborg, at vi i chefredaktionen mener, at det umuliggør, at Jan kan have sin arbejdsplads på Christiansborg eller dække dansk politik, så længe undersøgelseskommissionen er nedsat.

Jan forstår beslutningen og holder ferie de næste uger, hvilket har været aftalt længe.

Efter ferien aftaler Jan og jeg, hvad han skal lave."

Taget til efterretning

Nu er ferien slut og jan Kjærgaard er tilbage i journalistisk vigør. Han ønsker ikke at uddybe situationen over telefon, men forklarer i en opfølgende e-mail:

»Fakta er at chefredaktionen midlertidigt har flyttet mig fra Christiansborg på grund af inhabilitet. Det tager jeg til efterretning. Jeg har så fået et andet udmærket job som undersøgende journalist. Min løn er den samme som før, og der er hverken tale om en forfremmelse – eller det modsatte.«

0 Kommentarer